Jelzálogbébik

2017. szeptember 01. 07:13

Nincs az a családbarát demográfiai program, amellyel sikeresen ellensúlyozni lehetne a versenyképes tudás és gazdaság hiányát.

2017. szeptember 01. 07:13
Facsinay Kinga
Magyar Nemzet

„A mostani intézkedések azt a grandiózus célt szolgálják, hogy 2030-ig, tehát tizenkét év alatt a termékenységi rátát a jelenlegi 1,46-ról 2,1-re növeljék. Kár, hogy az intézkedés kevéssé tekinthető erre alkalmasnak. Az embereket ugyanis nem csak a pénz motiválja a gyermekvállalásban. Különös, hogy a rendre a keresztény-konzervatív értékrendre hivatkozó kormány mennyire szem elől téveszti a probléma gyökerét, pedig intő jelek – a fiatalok kivándorlása, vagy hogy az élve születések száma tavaly sem érte el a 2010 előtti szintet – eddig is voltak.

Mi kell manapság három gyerek vállalásához? Mindenekelőtt elég nagy lakás, ami drága. Szükség van még stabil, magas jövedelemre, ami keveseknek adatik meg, ha nem Mészáros Lőrincnek hívják. S végül kiszámítható jövőre. Ez utóbbi azonban kormányunk hektikus gazdaságpolitikája miatt nem látszik. Látszik viszont az oktatás és az egészségügy ellehetetlenítése, a jövőnket elvileg megalapozó európai uniós pénzek ellopása vagy pazarlása.

Ezek után ne csodálkozzunk, ha a statisztikai hivatal friss kutatásából is az derül ki, néhány éven belül további 370 ezer ember hagyhatja el az országot. Nincs ugyanis az a családbarát demográfiai program, amellyel sikeresen ellensúlyozni lehetne a versenyképes tudás és gazdaság hiányát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2017. szeptember 02. 03:13
tele a cikk ellentmondásokkal Aszongya: "Az embereket ugyanis nem csak a pénz motiválja a gyermekvállalásban." majd ezt: "Mi kell manapság három gyerek vállalásához? Mindenekelőtt elég nagy lakás, ami drága. Szükség van még stabil, magas jövedelemre, ami keveseknek adatik meg, ha nem Mészáros Lőrincnek hívják." Hát, ez mindkettő speciel a pénzről szól. Aztán meg aszongya: "Ezek után ne csodálkozzunk, ha a statisztikai hivatal friss kutatásából is az derül ki, néhány éven belül további 370 ezer ember hagyhatja el az országot." majd rögtön ezt: "Nincs ugyanis az a családbarát demográfiai program, amellyel sikeresen ellensúlyozni lehetne a versenyképes tudás és gazdaság hiányát.” Versenyképes tudás hiányában nem érdemes kivándorolni, mert nem kapsz munkát, aranyom.
józan paraszti ész
2017. szeptember 01. 11:56
"Az embereket ugyanis nem csak a pénz motiválja a gyermekvállalásban. ............. Mi kell manapság három gyerek vállalásához? Mindenekelőtt elég nagy lakás, ami drága. Szükség van még stabil, magas jövedelemre............ " Legalább a következő cikkben mondana ellent saját magának, ne ugyan abban. Mert van az a pénz, ...amiért megvehető. Vagy egyszerűen agyára ment az orbántakroggy.
Mutimi
2017. szeptember 01. 11:27
"2030-ig, tehát tizenkét év alatt a termékenységi rátát a jelenlegi 1,46-ról 2,1-re növeljék. " Legutóbb 5 év alatt 1,23-ról nőtt 1,46-ra. Úgy, hogy trendet kellett fordítani. Micsoda nyávogás ez?
Mutimi
2017. szeptember 01. 11:25
Tipikus gyerekvállalásról lebeszélő poszt. Olyan "ebbe a világba? Hát egy családi ház ára rámegy! Kinek van annyi?" típusú. Ezer meg egy ilyet lehet olvasni. És nem igaz. El lehet gondolkodni, mire jó és hogyan hat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!