Ezért üldözi a Nyugat a dohányosokat

2017. szeptember 03. 14:26

A dohányárukon látható képek a középkori módszert követve keltenek rettenetet: amit teszel, bűn, és itt a büntetésed, nesze, nézd csak a kárhozatot, a pokol képeit, ahová jutsz.

2017. szeptember 03. 14:26
Farkas Attila Márton
Magyar Nemzet

„Talán némi túlzással él Puzsér Róbert, amikor azt írja, hogy a dohányos a mai kor zsidaja, akit legitim, politikailag korrekt módon lehet utálni, másodrendű állampolgárként kezelni. Megítélésük egyelőre inkább ahhoz hasonlít, amit régi filmeken még láthatunk: az iskolában a srácok a vécében cigiznek titokban, aztán a tanár kipofozza őket. A dohányosokat kiskorúként kipofozzák a kocsmákból és a közterekről is, ahol amúgy a cigifüst szerteszáll, viszont a kipufogófüsttől nem érezni semmit.

Senki nem állítja, amit a korabeli orvosok, amikor a dohányt az európai ember behozta az indiánoktól, hogy jót tesz a tüdőnek. Nem, nem tesz jót a tüdőnek, ahogy semmi másnak sem tesz jót. Anyai nagyapám tüdőrákban halt meg, aminek minden bizonnyal köze lehetett ahhoz, hogy erős dohányos volt. Azt viszont állítom, hogy a dohányzás ilyen mértékű és ilyen módon történő pellengérre állítása aránytalan és irracionális. Miért pont ezt pécézték ki ilyen agresszív módon az összes káros szenvedély és még károsabb életmódtényező közül, és miért lett része egy kultúrharcnak? Nyugaton már olyan filmforgatókönyveket írnak, amelyek kerülik a dohányzós jeleneteket, és orwelli módon még a múltat is meghamisítják ezzel. Azt mondják, bizonyítást nyert, hogy káros a dohányzás, ezért a filmvászonról is le kell kerülnie. Tényleg most nyert bizonyítást? Én már gyerekkoromban, ami nem most volt, egyfolytában ezt hallottam a doktor bácsitól, aki az adott tatát le akarta beszélni, hogy ne szívjon már annyit.

A dohányárukon látható képek a középkori módszert követve keltenek rettenetet: amit teszel, bűn, és itt a büntetésed, nesze, nézd csak a kárhozatot, a pokol képeit, ahová jutsz. Ha valóban szabad világban élnénk, ezekért a képekért rég próbapereket kezdett volna pár belevaló ügyvéd. (Dániában levetették az ilyeneket a dohánytermékekről.) Ezek a képek ugyanis alkalmasak a nyugalom megzavarására, stresszt okoznak, ily módon a megbetegedést is generálják (ennek belátásához nem kell természetgyógyásznak lenni).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 336 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. szeptember 04. 16:12
Szóval, a topic nyitó újságíró felvette azt a tipusos álliberális szemléletmódot, miszerint mindent szabad, amivel másnak nem ártok, és az én egészségemmel azt, csinálok, amit csak akarok stb., mert jogom van dohányozni. Ugye ezek messze nem igazak, mert az öngyilkosjelöltet is megpróbálják megmenteni. Az igazi liberális gondolkodással megáldott személyiség pedig azt mondja: Jogom van a TISZTA LEVEGŐ belégzéséhez, mivel az élethez is jogom van. Ebből viszont könnyen levezethető, hogy a dohányzáshoz nincs joga! A dohányosra a fellépő akut és krónikus betegségek kapcsán fajlagosan sokkal többet költ a tb kassza, mint a nem dohányosra ( elhízottra, alkoholistára úgyszintén). Ha én dönthetném el, akkor egy dohányos után sokkal magasabb tb járadékot fizettetnék a munkáltatóval.....
gwrf
2017. szeptember 04. 14:44
a dohányzással az az alapvető probléma, hogy nemcsak a dohányost, hanem a környezetében lévőket is károsítja, így muszáj korlátozni azt, hogy hol dohányozhatnak, akiknek muszáj. Aztán persze a járulékos károk: a dohányosok 80%-a automatikusan dobálja el a csikket, a szemetes eszébe sem jut. Továbbá munkahelyen természetesnek veszi a napi 5-10 cigiszünetet, ami a nem dohányzónak természetesen nem jár. A dobozokra tett ocsmány képek viszont tényleg szánalmasak.
freesleep
2017. szeptember 04. 10:35
gondolhattam volna, hogy a feministákok a hibásak...
fogas paduc
2017. szeptember 04. 09:43
Kedves Farkas Attila Márton! Hülyeségeket beszél. A dohányzás direkt rizikófaktora az érelmeszesedésnek, a COPD-nek, és valamennyi rákos megbetegedésnek, nem csak a tüdőráknak! A dohányzás órási szenvedéseket szokott okozni az e szenvedélyt folytatójának. Ha szeretné ezeket átélni, akkor hajrá, csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!