Így lehet boldog a karácsony

2017. december 25. 10:48

A televízióból áradó csodás karácsonyi kalandok, színpompás ünnepi idill nehezen élvezhető, a döngölt földpadlós parasztházban, ahol az ablak mellett befúj a szél.

2017. december 25. 10:48
Rutz Tamás
Rutz Tamás blogja

„Boldog Karácsonyt! Mindenki posztolja a közösségi oldalakon, mondja barátainak. Az emberek agya pörög: Ki, mit kap a fenyőfa alá, mi lesz az asztalon, hogy legyenek a rokonlátogatások. Mindenki törekszik arra, hogy kicsit más legyen az elkövetkező napokban, mint amit a szürke hétköznapokban megszokott. Idénykeresztények vonulnak a templomokba, könnyíteni lelkükön, értekezni a szeretetről. 

De azt érzem, hogy ez így nincs rendben. Ha kiszakadunk a burokból, az idealizált kis világból, akkor nem lehet boldog a karácsony. 
Magyarország nagy részében az ünnep azt jelenti, hogy van esetleg hús és gyümölcs az asztalon, este tovább lehet fűteni, vagy adományokból ruhához lehet jutni. A televízióból áradó csodás karácsonyi kalandok, színpompás ünnepi idill nehezen élvezhető, a döngölt földpadlós parasztházban, ahol az ablak mellett befúj a szél.

Ha lehet valamit kérni karácsonyra, akkor egy dolgot mindenképp szeretnék:

Ha tudod, hogy a környezetedben nélkülöznek, akkor adj egy kicsit az ünnepi vacsorádból. Ha látsz egy hajléktalant, vegyél neki meleg teát, esetleg ha van pár forintod, adj belőle. Ha van felesleges ruhád, játékod, háztartási géped vagy bútorod, akkor adományozd el. Így sokaknak boldog lehet a karácsony.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. december 27. 11:02
"A televízióból áradó csodás karácsonyi kalandok, színpompás ünnepi idill nehezen élvezhető, a döngölt földpadlós parasztházban, ahol az ablak mellett befúj a szél." Oly annyira, hogy lefújja az asztalról a Bokros Lalyos által felezett nyugdíjat az asztalról.
Valodi
2017. december 26. 15:25
"És hányan de hányan nem teszik meg.....LUSTASÁGBÓL!" - nézd csak, miket beszélt Szabó István (+2017), a KITE (tulajdonos: Csányi Sándor) örökös elnöke 2015-ben: "Egy falu határában lévő termőföld néhány család kezében van, azok igen kevés embert foglalkoztatva, megszokott, közepes teljesítményű termelés mellett is extraprofitot érnek el, döntően az uniós támogatásoknak hála. A többi falusival egyelőre nem tudunk mit kezdeni. Legnagyobb szégyenemre Nádudvaron is több mint ezer ember él segélyből!" https://www.szabadfold.hu/aktu.. Lusták kapálni....na de majd a Fidesz nagyúr földjén megtanulják a magyarok Istenét!
puszika
2017. december 25. 18:11
Kedves Rutz! Ha az ablak mellett befú' a hideg szél,TESSÉK SZIGETELNI!! Mindjárt kevesebbet kell fűteni!! Csupán ennyit kellene megtenni saját érdekünkben!! És hányan de hányan nem teszik meg.....LUSTASÁGBÓL! Ha ez megvan lehet elmélkedni!! Érti ugye???????
néhai Ch.Pilot
2017. december 25. 17:25
Szegény - amúgy nem létező - "fidesznácik", mit kapnak itt tőled...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!