Levél a lélekkufárhoz

2018. január 09. 09:33

Eljövendett az idő, amikor fel kell vetődnie a kínos kérdésnek: szebb, jobb, igazabb, emberségesebb lesz-e világ, ha már Konrád György nem él majd közöttünk?

2018. január 09. 09:33
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Eljövendett az idő, amikor minden, gondolkodásában független, érzéseiben humanista, világlátásában nemzeti és európai emberben fel kell vetődnie a kínos kérdésnek: szebb, jobb, igazabb, emberségesebb lesz-e világ, ha már Konrád György nem él majd közöttünk? S a kínos kérdésre egy keresztény polgár csak kínos választ adhat: igen. Ugyanis egy – akárcsak kulturális szinten is – keresztény nem vágyhatná valaki halálát. 

Ám – a közkeletű liberális eszme-félremagyarázással – a keresztény-konzervatív eszmerendszer nem egyenlő a birkasággal, akár a tömeggyilkosokat, fanatikus hordákat is befogadó önpusztítással. Úgyhogy Konrád úr, önnel kapcsolatban is igaz a biblikus parancs, »Istennél a megbocsátás«, és egyben a másik, profán bölcselet is, »Az élet él, és élni akar!«

Konrád úr! Önnek, önöknek földi relációban már nem lehet megbocsátani, éjsötét gyűlöletük pedig annyira életellenes, hogy nem ad lehetőséget a vitára.

»Úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceaușescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.« Erről van szó… Persze másról is. Például arról, amikor ebben a rettenetes, a Hvg-nek adott interjúban arról is beszél, hogy a Soros-terv elleni kampány antiszemita, »itt a zsidókat szidják«, amit a lelke mélyén minden zsidó ért.

És itt van az a pillanat, amikor ki kell mondani egy újabb kényelmetlen, de halálosan igaz mondatot: Konrád úr, Ön egy kripto-nyilas, adott esetben kripto-kommunista – a választást Önre bízom. Bevallom, jólesik végre kimondanom ezt. S mielőtt esetleg ügyvédhez szaladgálna, el is magyarázom, nehogy félreértés legyen köztünk. A »kripto« szót nyilván érti – rejtegetettet, latenset jelent. Ön tehát természetesen nem igazi náci vagy kommunista – előbbi nyilván nehezen is lehetne, egy jómódú zsidó család sarjaként. Azonban a fenti idézetek (és még oly’ sok az elmúlt huszonhét évből) félreérthetetlenül bebizonyítják, hogy Ön szerves folytatója és örököse annak a rettenetes, pusztító, kérlelhetetlen vonulatnak, ami Kun Bélával és a Tanácsköztársaság egyéb, vért szagoló vezetőivel indult 1919-ben, folytatódott Szálasival 1944-ben, életre kelt Rákosival 1949-től, és elhúzódóan agonizált 1957-től 1989-ig Kádár János országlásának idején.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. január 10. 15:41
Nem is értem - most, így másnap este felé -, hogy a fenébe nem posztolt még - füstölgő puskacsövet kezében tartó Galsainak maszkírozott - Sárosdi Lilla egy szelfit, lába alatt egy "KONRÁD" feliratú Schilling Árpáddal (ruhában, vagy ruha nélkül). Hát ettől a cikktől nem "üvöltene felháborodásában"? Hogy egy ÉLŐ EMBERNEK (nem, nem Orbánnak! - az rendben van!), a halálát kívánják!?
nyugalom
2018. január 09. 20:32
Mikor allunk mar ennek az avosnak a haza ele tiltakozni?
kopott
2018. január 09. 19:20
A hiéna had új célpontot talált.
kata56
2018. január 09. 14:59
Konrád sose volt figyelemre méltó író. Soha. Hogy mit hordtak össze róla itthon és külföldön, az teljesen lényegtelen. Én vettem a fáradságot és olvastam az irományait. Feledhetőek. Talán azért nyergelt át az "SZDSZ prófétaságra" már néhány évtizede, mert ő maga is felfogta, hogy írónak erősen középszer lehet csak(túlértékeltem esetleg), "SZDSZ-vátesz"-nek meg jó lesz. Nem utolsósorban ez sokkal többet jövedelmez is. Aztán lehet, hogy vénségére bele is hülyült a dologba...meg ugye hosszútávon a marihuána is megteszi a magáét....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!