Érik a Békemenet

2018. január 18. 18:29

Ez a fajta harcmodor a Magyar Köztársaság nyolcadik szabad választása előtt tarthatatlan és tűrhetetlen.

2018. január 18. 18:29
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

„A látszólagos nyugalom mellett mégis újra veszély van! A külföldről pénzelt multinacionális erők, politikai faktumok demokratikus szervezeteknek álcázva, belső, magyarországi árulókkal felvértezve, egy valóságos ötödik hadoszloppal – Soros szervezetekkel – meg akarják akadályozni, meg akarják zavarni, hogy az április 8-ai országgyűlési választás rendben megtörténjen. Hazug vádakkal, fenyegetésekkel, zavarkeltéssel – például »Nincs demokrácia!«, »Diktatúra van!«, »Az oroszok már itt vannak!« – próbálják az emberek döntését befolyásolni.

Ebbe a hazugság áradatba bekapcsolódott a magyar balliberális értelmiség egy kis csoportja Heller Ágnessel és Konrád Györggyel az élen. Az író utalt a valamikori román diktátor és a magyar miniszterelnök közös sorsára is, majd jövőképnek egyenesen lefestette Orbán Viktor esetleges likvidálását is.

Ez a fajta harcmodor a Magyar Köztársaság nyolcadik szabad választása előtt tarthatatlan és tűrhetetlen. Ez a stílus emlékeztetett a magyar kommunisták durva, megfélemlítő és csalással teli 1948-as választásaira, ami után a gyilkosságokkal, törvénytelenségekkel teli Rákosi korszak következett be. Vége lett a (fél)demokráciának és minden fajta emberi morálnak. Ennek következménye lett az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd annak vérbefojtása, a kádári megtorlás és egy negyvenöt évig tartó szovjet megszállás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2018. január 19. 16:22
békemenet, békekölcsön, béke harc legyen béke, menet nélkül
files32
2018. január 19. 09:23
Szarágyú, nem kéne még egy birkamenet?
szkeptikus
2018. január 19. 08:43
"Ez a fajta harcmodor a Magyar Köztársaság nyolcadik szabad választása előtt tarthatatlan és tűrhetetlen. Ez a stílus emlékeztetett a magyar kommunisták durva, megfélemlítő és csalással teli 1948-as választásaira ... Ennek következménye lett az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd annak vérbefojtása, a kádári megtorlás és egy negyvenöt évig tartó szovjet megszállás.” Azért ragaszkodjunk a tényekhez: A 45 évig tartó szovjet megszállás a jaltai egyezmény következménye volt. És az idősebb generációt a "békemenet" kifejezés a kommunista időkre emlékezteti, amikor minden "béke" volt: béketábor, békeharc, békekölcsön, stb. Találhattak volna jobb nevet is ennek a menetnek.
Wazav
2018. január 19. 07:38
Az öreg Kádár János reinkarnációját jelenti? Imperialisták, ellenséges kémek? "A látszólagos nyugalom mellett mégis újra veszély van! A külföldről pénzelt multinacionális erők, politikai faktumok demokratikus szervezeteknek álcázva, belső, magyarországi árulókkal felvértezve, egy valóságos ötödik hadoszloppal"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!