Heller Ágnes és a baljobbik

2018. március 23. 08:32

Az akkori jobboldali radikalizmus ugyanannyira volt hiteles, mint a mai néppártosodás?

2018. március 23. 08:32
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Heller Ágnes látnok. Ő ugyan még pár éve is nyilasozta és fasisztázta a Jobbikot, de igazából már akkor ráérzett a párt baloldali vénájára. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint ugyanis a párt sohasem volt fasiszta jellegű, csak voltak benne, akik »náci romantikát« kergettek. Azt nem fejtette ki a Zugló TV-ben – ki is arra a polgármester? –, hogy akkor mi a fenének alakítottak velük pártot, ha eleve ennyire piszkosul demokraták voltak?

Ja, nem csak demokraták, ők igazából »mindig is baloldali értékeket képviseltek«, csak azokat »korábban nyíltan nem vállalhatták«. Amit felvonultattak, azt »nem is gondolták komolyan«. Ennyire elvszerű, erkölcsi nagyságot mutató nyilatkozatot Gyurcsány őszödije óta nem hallottam.

Amit a hős, rejtőzködő baloldali Mirkóczki tetézett még azzal, hogy bók-tengert zúdított Alföldi Róbertre, aki ellen még lelkesen tüntettek, amikor a Nemzeti Színházat vezette. Komolyan, fel sem foghatom, hogy milyen lelkierő és fegyelmezettség kellett ehhez. A Gárda-mellényt is nyilván csak azért vették fel Vonával, hogy baloldaliként ne tűnjenek ki a bakancsos menetelők közül. 

Vagy az akkori jobboldali radikalizmus ugyanannyira volt hiteles, mint a mai néppártosodás? Címke egy terméken, amit minél nagyobb pénzért akarnak az emberekre rásózni? Heller és a Jobbik frigyében semmi meglepő nincs. De ahogy az Üvegtigris című filben mondták: »csak morálisan ingoványos«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2018. március 25. 12:08
Thürmer úr megdolgozika fizetéséért.
brekker
2018. március 23. 19:42
Nem értem, mi a probléma Heller Ágnessel. A baloldalt kimaxolta, járnak neki a jobbikos fiúk. Letett ő már annyit a mozgalom asztalára, hogy ezt ne firtassuk tovább.
brekker
2018. március 23. 19:38
Allah növessze hosszúra Heller Ágnes szakállát!
írmag
2018. március 23. 19:07
Mirkóczki megfejthetné így visszatekintve Szegedi Csanád ügyét, meg KG Béla ügyletet is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!