Hunvald György esete a várossal

2019. február 06. 15:39

A főpolgármester Magyarország messze legerősebb közvetlenül választott pozíciója.

2019. február 06. 15:39
Merker Iván
Mérce

„A múlt heti előválasztás persze még nem döntötte el, ki lesz Tarlós István kihívója (vagy kik lesznek a kihívói) az őszi főpolgármester-választáson, az meg pláne nem, hogy lesz-e esélye Tarlós legyőzésére.

Korábbi cikkemben már írtam arról, miben kellene meghaladniuk a főpolgármester-jelölteknek Tarlóst, hogy Budapest tényleg jobb hely lehessen – elvégre elsősorban a város irányítására vállalkoznak. Ugyanakkor a főpolgármester Magyarország messze legerősebb közvetlenül választott pozíciója a választók száma alapján, így tehát a főpolgármester jelképe lehet a kormánnyal és a rendszerrel szembeni ellenzéknek.

Az előválasztás, ideális esetben, lehetőséget jelenthet egy olyan jelölt megtalálására, aki képes ezt a kettős szerepet vinni, így el lehet kerülni Falus Ferenc szintű jelöltek indítását. Ezt három körülmény akadályozhatja meg: ha nem indul alkalmas jelölt (ez egyértelmű), ha az előválasztást valamilyen okból megfúrják (pl. megjelennek a Fidesz-aktivisták), vagy ha a pártok nem teszik lehetővé, hogy a jelöltjük hitelesen képviselhesse a rendszerellenzékiséget és Budapest megújítását. Nos, jó eséllyel ez a harmadik szcenárió meg fog valósulni.

A sztori röviden: Gulyás Márton rákérdezett az erzsébetvárosi MSZP-irodában, hogy kit indítanak majd a polgármesteri helyért, amire ők azt mondták, hogy »Gyurit«, vagyis Hunvald György elítélt bűnözőt. Erre az MSZP egész pályás magyarázkodásba kezdett, hogy Hunvald (az őt egyébként az ominózus videójában rémálom-polgármesterjelöltként »kiemelő«) Gulyás jelöltje, és majd közös jelöltállításra kerül sor.

Megnyugtató, gondolnánk. Ugyanakkor Hunvald az MSZP erzsébetvárosi elnöke, így jó eséllyel tényleg ő lehet a nevezett közös jelölt, és mindenképpen komoly szerepe lehet a jelölt megtalálásában. Ha egyáltalán lesz közös erzsébetvárosi jelölt, mert azért ezt egyelőre semmi sem garantálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. február 06. 19:01
"A főpolgármester Magyarország messze legerősebb közvetlenül választott pozíciója. " És ez meglehetősen szomorú, hogy így van. Az államfőnek kellene ennek lennie. A főpolgármester nem is országos pozíció, csak helyi és mégis több hatalma van, mint az államfőnek.
tango47
2019. február 06. 18:48
Azért az egy előrelépés a Mércénél, hogy Hunvaldot börtönviselt bűnözőként emlegetik és nem koncepciós perben meghurcolt mártír politikusnak.
puszika
2019. február 06. 18:00
Ne csodálkozzatok Honjaim! Rákosi elvtársból is milyen jó nemzetvesztő lett a Csillagbeli évek után! A szellemi örökösök tán csak nem maradnak le!!!!!!!!!!
Peter8811
2019. február 06. 17:09
Gyurit otthon sem szeretik mert Józsi bácsi elmesélte hogy Gyuri vele kerestette meg a barátnője piercingjét a londoni nász ágyban amit Gyuri kibaszott kefélés közben. Az igazat megvallva nekem se csengetyűzzön pina kefélés közben, mert folyton azt hinném megjött a Jézuska és be kell vonulni a fenyőfához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!