Hunvald György esete a várossal

2019. február 07. 07:58

De mit tenne erre Hunvald György? Őszintén gondoljuk, hogy képes lenne jobbá tenni a környéket?

2019. február 07. 07:58
Merker Iván
Mérce

„A sztori röviden: Gulyás Márton rákérdezett az erzsébetvárosi MSZP-irodában, hogy kit indítanak majd a polgármesteri helyért, amire ők azt mondták, hogy »Gyurit«, vagyis Hunvald György elítélt bűnözőt. Erre az MSZP egész pályás magyarázkodásba kezdett, hogy Hunvald (az őt egyébként az ominózus videójában rémálom-polgármesterjelöltként »kiemelő«) Gulyás jelöltje, és majd közös jelöltállításra kerül sor.

Megnyugtató, gondolnánk. Ugyanakkor Hunvald az MSZP erzsébetvárosi elnöke, így jó eséllyel tényleg ő lehet a nevezett közös jelölt, és mindenképpen komoly szerepe lehet a jelölt megtalálásában. Ha egyáltalán lesz közös erzsébetvárosi jelölt, mert azért ezt egyelőre semmi sem garantálja. (...)

A Belső-Erzsébetváros jelenleg, leszámítva néhány tényleg jó helyet, borzalmas: a környéket elöntötték a grammonként 25 ezres szódabikarbóna, a legjobbkocsma.hu és a Tibi Atya-franchise különféle, egymástól nehezen megkülönböztethető létesítményei, az angol legénybúcsúsok és az őket kiszolgáló »romkocsmák«, amelyek valamiféle autentikus budapestiséget kívánnak nyújtani, helyi törzsvendégek nélkül nem nagy sikerrel, valamint Zsidai »Orbán Ráhel« Roy turistacsalogató éttermei és az Airbnb. A vendéglátóipar és a helyi lakosok konfliktusa ugyan nem vezetett csendrendelethez, de ettől még a konfliktus nem oldódott meg.

De mit tenne erre Hunvald György? Őszintén gondoljuk, hogy képes lenne jobbá tenni a környéket? Lehet, hogy ő hallgatna a helyi idősebb lakosokra, és bevezetné a csendrendeletet. Lehet, hogy elmutyizná a Szimpla épületét. Lehet, hogy egy szebb összegért cserébe félrenéz. De tudna-e élhetőbb Erzsébetvárost teremteni mind a helyi lakosoknak, és nekünk, akik csak egy sört szeretnénk meginni anélkül, hogy kamudrog-kereskedők zargatnának minket  (és természetesen az óbégatás mellőzésével)?

Ha Hunvald György újra erzsébetvárosi polgármester lenne, erre kéne választ adnia. A gond csak az, hogy az eddigi munkássága alapján nehéz lesz hinni neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2019. február 09. 13:32
Hunvald garancia lenne a ballibeseknek arra, hogy újra elkótyavetyélne potom pénzekért mindent ami a kerületben érték és átcsorgatna hozzájuk minden pénzt . Amúgy abszolút nem finnyásak, tényleg bármilyen sz..ba belemerülnének, csak még egyszer hatalomra jussanak.Gusztustalan és felelőtlen banda.
atila68
2019. február 07. 16:29
Ferinek ugye elévült, ezért nem is kapott büntit. De baxi, Hunvaldnak papírja van róla.
cga82
2019. február 07. 09:20
Nehéz volt, de csak sikerült benyalni. Éljen a feltételes mód, igaz mérce?
zakar zoltán béla
2019. február 07. 08:44
Németh Pétert a trónra, Gyurit a sámlira!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!