Nyerészkedők

2019. március 11. 17:52

Mintha biankó csekket állítanánk ki a visszaélőknek.

2019. március 11. 17:52
Markotay Csaba
Népszava

„Valaki nagyon felhúzza magát ezen, tehet feljelentést, de csodára ne számítson. Maga Péterfalvi Attila állítja, hogy a választásokkal kapcsolatos adatvédelmi jogsértéseket szinte lehetetlen bizonyítani, az adatvédelmi hatóságnak meg amúgy sincs nyomozati jogköre. Mintha biankó csekket állítanánk ki a visszaélőknek.

Aligha lehet utólag megmondani, hogyan került egy másik párthoz egy név vagy telefonszám, vagy hogyan került valaki egy számára ismeretlen tömörüléshez támogatónak. A tavalyi választás előtt még Péterfalvi Attila neve is ott virított a Hajrá Magyarország Párt ívén, pedig a pártnak sosem írt alá. Sok más helyen is kilógott a lóláb, sőt, néha az egész ló. Egyes pártok ajánlóívein ugyanabban a sorrendben követték egymást ugyanazoknak a választásra jogosultaknak az adatai, mint egy másiknál.

Az akkor még működő Együtt jelöltje például két szervezetnek adott ajánlást, de a helyi választási bizottságtól kikért adatokból kiderült, hogy további 11 párt ívén is szerepelt a neve. Újpesten az egyik választási bizottsági delegált fedezte fel döbbenten a saját nevét az Origó Párt ajánlóívén. És ezek csak azok az esetek, amikor valaki tűzközelben volt, és utána járt a dolgoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 12. 07:53
A baloldal történelmi hagyományai közé tartozik a folyamatos választási csalás. (Lám így sem megy.....)
atila68
2019. március 11. 19:50
Ez miről beszél?
kulakman
2019. március 11. 18:58
A postaládába bedobott kopogtató cédulát úgy szedték ügyes balosok-libsik össze , hogy naponta ezerszám feszítették fel a lépcsőházi postaládákat , az se volt jó , most,hogy bárki bárkit támogathat ez se jó , mit tegyünk elvtársam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!