Szemmagasság

2019. augusztus 02. 21:41

Orbán Viktor és Ursula von der Leyen mindketten győztesek, hátterük azonban más.

2019. augusztus 02. 21:41
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Orbán Viktor és Ursula von der Leyen mindketten győztesek, hátterük azonban más. A Fidesz háromszor is kétharmados felhatalmazást kapott a magyar választóktól, a tavalyi győzelem minimum nyolc év munkájának elismerése, míg Von der Leyen elismerés helyett elsősorban esélyt kapott. Győzelmét pedig nem egy sikeres kampány, hanem tőle független alkudozás előzte meg a tagállami vezetők között. Noha vegyes megítélésű német védelmi minisztersége aligha pályája csúcsa – ahogyan arra jelölése óta sok elemzés rámutatott –, Von der Leyen kétségkívül hatékonyan menedzselte be magát az európai politikai köztudatba. Lehet, hogy a nem német választópolgároknak keveset mondott eddig a neve, a megfelelő körökben számon tartották. Mindez persze már mellékes, a lényeg az esély, amivel a felsőbb politikai körökben csak Ursulaként emlegetett elnök asszony élni akar, ehhez pedig erős támogatókra van szüksége.”

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vádakat terelő Juhász 2.0
2019. augusztus 03. 07:12
Előre megjósolható, hogy pár hónap elteltével Ursulát ,egy büdös vén k... nak fogja nevezni , az álkeresztény, fideszes tábor. A sikertelenséget mindig rá kell fogni valakire, valakikre, ez a Fidesz jól bevált módszere. Par hónap múlva az Orbán kormány sorra kapja a pofonokat, sallereket, mert nem felejtették el azokat az aljas módszereket, amit bevetett a kormány a választás kampányba. A Fidesz elsősorban nem a baloldalt támadta , hanem a saját pártcsaládját .
Pál Pusztai
2019. augusztus 03. 07:02
Orbán három kétharmados győzelméről. Az első vitán fölül áll. Úgy győzött ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A második ,harmadik győzelemben segítettek maguknak . Segíts magadon és az isten is megsegít. Minden eleme megtalálható a Rákosiék kék cédulás választásának. Persze a mai időkre átültetve.
repulok
2019. augusztus 02. 23:54
Ursula nagy hatalmat kapott, amit szinte semmi diplomáciai tapasztalat nem előzött meg. Ha elég rafkós, hamar beletanul, ha nem, akkor akár egy Trump féle elszabadult hajóágyú válhat belőle...
Akitlosz
2019. augusztus 02. 21:56
Egyik sem választással került a pozíciójába. A hatalom csak a mezei egyéni képviselőket engedi úgy választani, tőlük feljebb országos pozícióba senkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!