Orbán Viktor hülyének nézi az olasz miniszterelnököt

2019. szeptember 08. 10:53

Barátságos üzenetben üdvözölte Giuseppe Contét, de Matteo Salvininek is személyes hangvételű levelet írt.

2019. szeptember 08. 10:53
Domány András
HVG

„Jaj, dehogy! Hiszen újraválasztása alkalmából barátságos üzenetben üdvözölte Giuseppe Contét: »Az Ön személyében olyan vezetőt köszönthetek Olaszország miniszterelnökeként, akiről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy elkötelezett az országaink közötti kapcsolatok fejlesztése iránt. Bízom abban, hogy az eddigi közös erőfeszítéseinkhez hasonlóan a jövőben is számíthatunk Önre a magyar-olasz együttműködés további gazdagításában és az erős nemzetekből álló, versenyképes Európa megteremtésében.« – írta a magyar kormányfő.

Csakhogy 9 nappal korábban ugyanő az olasz kormányválságot kirobbantó Matteo Salvini volt miniszterelnök-helyettesnek és belügyminiszternek, a Liga elnökének is írt.

Igen személyes hangon – és a »mi, magyarok« formulával az én nevemben is, amit kikérek magamnak – üdvözölte a saját akciójába belebukott szélsőjobboldali politikust: »Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül. … Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során.»

Kérdés: Orbán Viktor és hivatala tényleg azt hiszi, hogy az olasz miniszterelnök nem kap sajtószemléket, és a budapesti olasz nagykövetség nem küld jelentéseket? „

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 09. 11:15
Mi meg téged nézünk hülyének Bandika! Mert ilyen gondolatvilága csak egy hülyének lehet!!!
kaltran
2019. szeptember 09. 09:56
Kedves barátom, nem Orbán nézi hülyének Contét (persze nem tévedne nagyot), hanem te nézel hülyének minket. Ebben én sem tévedhetek nagyot.
kálmi
2019. szeptember 09. 09:30
És mégis mi a nyavalya baja van ennek a fószernak bármelyik levéllel is? Mindkettő pontosan azt fogalmazza meg, amilyen viszonyban állt , áll és vélhetően állni fog a magyar miniszterelnök a két emberrel .
syphax
2019. szeptember 09. 07:28
"..Orbán Viktor hülyének nézi az olasz miniszterelnököt.." NO, "AZT" JÓL TESZI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!