Kövér kimondta, amit a pártja a világról gondol

2019. október 28. 18:47

Egy olyan ember lesz az alkotmányosság őre, aki maga is alkotmányellenesen működött az Országos Bírósági Hivatal élén.

2019. október 28. 18:47
Szél Bernadett
Facebook

„Kövér László pár napja sajátos kijelentést tett, megosztotta velünk azt a mélyenszántó gondolatát, miszerint »a fékek és ellensúlyok rendszere hülyeség«. Végül is csak annyi történt, hogy kimondta, amit a pártja a világról gondol, ugyanis ma a Fidesz Handó Tündét jelölte alkotmánybírónak. Magyarul egy olyan ember lesz az alkotmányosság őre, aki maga is alkotmányellenesen működött az Országos Bírósági Hivatal élén.

Emlékszünk, az őt ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanács mondta ki róla, hogy »szembehelyezkedett az Alaptörvényben világosan megfogalmazott kontrollált hatalomgyakorlás elvével«, ezért méltatlanná vált posztjára. Úgy tűnik, ez a legjobb ajánlólevél a Fidesz számára. A legszebb az egészben, hogy ez a lépés egyfajta »visszavonulásként« is értelmezhető a Fidesz részéről az Unióból érkező jogállami kritikák miatt – de van egy rossz hírem a számukra: ezt ennyivel nem intézhetik el. Tudjuk: 2011-ben egy olyan konstrukciót hoztak létre, amely már létrejöttekor sem felelt meg a jogállami elveknek – az Országos Bírósági Hivatal elnöke olyan egyszemélyi túlhatalmat kapott a bírói kinevezéseknél és pályázati döntéseknél, ami jogállamban elképzelhetetlen. Ráadásul az őt ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanács a jelzésen és a felmentés parlamenti kezdményezésén kívül semmilyen eszközt nem kapott a kezébe, hogy gátat szabjon az önkényes hatalomgyakorlásnak. Ha az Unióval zöld ágra akarnak vergődni, ez így biztosan nem maradhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 22:12
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
toef36
2019. október 29. 12:53
SZ.B. egy szellemi "roncsderbyn" biztos győzedelmeskedne...
olajfa1
2019. október 29. 11:55
Na a te véleményed meg biztosan "Alkotmányos"... a CEU szerint!...
Nehidd El
2019. október 29. 09:29
Ezek a bolsik vajon miért ugatnak állandóan a jogállamról meg a demokráciáról, amikor mindkettőhöz annyi affinitásuk van, mint Breiviknek Marxhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!