Azért még a NER az úr

2019. november 04. 20:23

A jogállamiság, a demokrácia alappillérének tekinthető független igazságszolgáltatás eszméjén kétharmaddal bármikor át lehet gázolni.

2019. november 04. 20:23
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce.hu

„A helyzet az, hogy ma az Országgyűlésben elég erőteljesen demonstrálta a Fidesz-KDNP kormány, ahogy a NER-t még mindig be lehet betonozni. Mert a mai nap végén egy dolgot látunk: hogy a jogállamiság, a demokrácia alappillérének tekinthető független igazságszolgáltatás eszméjén kétharmaddal bármikor át lehet gázolni.

Az önkormányzati választáson az ellenzék nagy lépést tett előre, hogy megtörje a Fidesz-fölényt. De korai lenne még eufóriába süppedve megnyugodni. Polt a következő 9, Handó pedig 12 évre kap felhatalmazást a kormánytól. Ami nagyon hosszú idő. Sok mindenre elég is lehet.

Az olyan intézmények, mint az Alkotmánybíróság és a Legfőbb Ügyészség (de említhetnénk itt az ellenzéki pártokat szuttyongató Állami Számvevőszéket is) alapvetően nem a kormánynak, hanem a magyar népnek tartoznának elszámolási kötelezettséggel. Munkájuknak a teljes magyar társadalom érdekeit kéne szolgálnia.

Ma az Országgyűlésben a kormány megmutatta: felül tudja írni ezeket az érdekeket, az ellenzéki pártok országgyűlési képviselői pedig két dolgot tehettek a borítékolható kudarc fényében: vagy nemmel szavaztak, vagy nem szavaztak.

Ahhoz, hogy a NER lebontható legyen, ennél biztosan több kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. november 05. 19:08
Kisnyanya! Tán nem fenyegetődzöl? Nem hallottál még a szavazásról liberálnyanya? Amúgy nézz körül a bandád mostani demokratikus viselkedésén, hígagyú picsa!
Poletikus
2019. november 05. 19:07
Például az EU-ban is van olyan szavazás, ami két - harmados. Az nem zavar? Tudsz rá példát mondani? Akkor miért írsz hülyeségeket?
toef36
2019. november 05. 17:32
A 8 elemis újságíróktól meg kellene szabadulni... Műveletlen újságírók sokasága terjeszti a hamis híreket és megközelítéseket...
ellenforradalmár
2019. november 05. 09:20
Tudod Nórikám, fékek és ellensúlyok... Majd ha Dobrevék választást nyernek, akkor milyen jól fog jönni egy kis fék és ellensúly! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!