Joggal választottak

2019. november 05. 07:08

Polt Péter újraválasztása magától értetődő volt, Handó Tünde helyzete bizonyos szempontból ellentmondásosabb.

2019. november 05. 07:08
Nagy Áron
Magyar Nemzet

„Polt Péter azonban ritkán kap elismerő szavakat. Ő az ellenzéknek meg a »független-objektív« sajtónak is csak a »félázsiai álkeresztény hibridrezsim« bábja, egy »fideszes«. Dacára például annak, hogy sokunk elvárásával szemben a börtönök 2010 után nem teltek meg a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-korszak politikusbűnözőivel. Vagy annak, hogy az ügyészség az OLAF, az unió csalás elleni hivatala által kezdeményezett ügyekben a tagállamok átlagát (36 százalék) lényegesen meghaladó mértékben, 45 százalékában emelt vádat 2012 és 2018 között…

A legfőbb ügyész, valamint az általa vezetett szervezet pártatlanságát és szakmaiságát tehát nehéz kikezdeni. Polt Péter újraválasztása pedig erre tekintettel magától értetődő volt.

Handó Tünde helyzete más. Bizonyos szempontból ellentmondásosabb, a bíróságok életében betöltött szerepét, különösen annak hatásait a maga egészében értékelni csak évek múltán, egy új bírói generáció tevékenységének tükrében lehet majd. Az újítók, a rendszerváltók átka sújtja. Ő 2012-ben egy olyan hivatal vezetésére kapott mandátumot, ami korábban nem létezett, és amelynek talán legfőbb feladata a bíróságokon elmaradt, de legalábbis torzra sikerült 1989–1990-es rendszerváltozás befejezése volt, egyszersmind azzal, hogy a szervezetet átvezesse a XXI. századba.

Ehhez először a posztkádári, félfeudális viszonyok felszámolását kellett megkezdeni, ami sértette az addig kiskirályként uralkodó törvényszéki elnökök és familiárisaik érdekeit. De bírák sokaságát tette ellenségévé azzal is, hogy határozottan nyitni igyekezett a fiatalok, a semmilyen dinasztiához nem kötődők felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. november 05. 14:46
"sokunk elvárásával szemben a börtönök 2010 után nem teltek meg a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-korszak politikusbűnözőivel. " Na, ezt akartam én is írni. Mi bajuk van a Polttal? Ha megkavarná a szart, nézhetnénk új politikusok után, mert egy se maradna.
Menhetten
2019. november 05. 14:06
Nem meglepetés! Fölösleges volt a szavazás, mindenki tudta, hogy így lesz! Ki védené a fideszt? Varjút soron kívül tárgyalták, de flóri, pócs, simonka ügye nagyon ráérős! A tőbbi, ami évek óta húzódik pl. az eliosz?, mikor kerül sorra?
Menhetten
2019. november 05. 13:55
Ha van valami, ami a legpontosabban megmutatja a NER valódi lényegét: éppen az, ami most Handó Tündével történik. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) botrányt botrányra halmozó elnökét, akinek működése már nemzetközi szinten is kínossá vált, nem váltják le, nem küldik el bírósági aktákat tologatni az irattárba, hanem „érdemei elismerése mellett”, megköszönve „hatékony” munkáját, kinevezik alkotmánybírónak. Nálunk...
catalina9
2019. november 05. 13:14
Polt és Handó is jól működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!