Kincs, ami nincs

2020. március 31. 08:54

Miért írnak arról orvosok és ápolók a közösségi oldalakon, hogy se maszk, se teszt, se védőruha?

2020. március 31. 08:54
Markotay Csaba
Népszava

„Vagyis a hét végére óvatos számítás szerint is majdnem 14 millió ilyen felszerelésünk lesz. Már látni, ahogy rövidesen az orvosi szobákban, rendelőkben, kórházi raktárakban helyet kell keresni a fölös maszkoknak. Mindenki felvesz kettőt-hármat, mert nem tudják hova tenni, az ápolók pedig nagy pakkokkal a kezükben néznek be a szekrények alá vagy a székek mögé, csak tudják már lerakni valahova. A 14 millió maszk ugyanis azt jelenti, hogy itthon rövidesen minden lakosra jut majdnem másfél, de ha minden nap cserélik, akkor is kétmillió embernek fedik el a száját.

Addig maradnak a kérdések. Például, hogy miért ekkora kincs a szájmaszk a hazai járvány harmadik hetében? Miért írnak arról orvosok és ápolók a közösségi oldalakon, hogy se maszk, se teszt, se védőruha? Vagy miért írják ki sok gyógyszertár ajtajára most is, hogy maszk nincs? Az egri kórház ápolási igazgatója a napokban arról tájékoztatta az intézmény főnővéreit, hogy lehetőség szerint ne sminkeljenek, mert akkor nem lehet sterilizálni és újra felhasználni a felszerelést. Így ők mostantól smink nélkül hallgathatják meg a beszámolót arról, hogy márpedig mindenből van elég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2020. március 31. 19:32
Kincs ami nincs , meg a nincs kettő négy nélkül , hogy abban milyen előrelátó módon bemutatta a Bud Spencer Terence páros ezt a mindent lefertőtlenítek mert meghalok azonnal járványt!!
vérgőz
2020. március 31. 14:25
" Miért írnak arról orvosok és ápolók a közösségi oldalakon, hogy se maszk, se teszt, se védőruha?" mert budos, hazug komcsik, Gyurcsanyista babok?!
jeti
2020. március 31. 12:03
Vigyázzatok! A koronavirus telefonon is terjed!!! A hvg számol be arról, hogy egy 80 éves háziorvos panaszkodik, hogy semmilyen maszkot, védőfelszerelést nem kapott, igaz, hogy csak telefonon keresztül rendel.
nemecsekerno_007
2020. március 31. 11:40
Hát öcsém te is az úhabb Fidesz 2/3-ért dolgozol :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!