Trump nem deportálhatja a koronavírust

2020. március 13. 18:57

Két dolog teszi még önmagához képest is különösen abszurddá a beutazási korlátozást.

2020. március 13. 18:57
James Palmer
Foreign Policy

„Két dolog teszi még önmagához képest is különösen abszurddá a beutazási korlátozást.

Előrször is az, hogy az USA állampolgárait, állandó lakóit és családjaikat kivonják alóla. Humanitárius szempontból, természetesen, ez egy jó dolog. Kívánatos, hogy az embereket ne szakítsuk el szeretteiktől – és lehet, hogy jogi kötelezettség is. Ha ezt az intézkedést orvosi szempontok motiválták, akkor az Európából hazatérő amerikaiakat is kívül kell tartanunk – de legalább két hetes karantén alá kell vonnunk őket, mint ahogy más országok, például Izrael is teszi ezt a hazatérőkkel. 

A második a schengeni övezetből történő beutazás korlátozása, ami nem vonatkozik az Egyesült Királyságra és Írországra. Az Egyesült Királyságban most jóval több megerősített koronavírus-fertőzés van, mint a legtöbb európai országban, és állandó és gyakori a forgalom az Egyesült Királyság és a többi ország között. Ez az intézkedés csak politikai megfontolásként értelmezhető – egy kísérlet arra, hogy kedveskedjünk egy brit miniszterelnöknek, akit Trump ideológiai szövetségesnek tart az Európai Unió ellen. A közérdek szempontjából ez nonszensz.

Mindezek tetejébe, noha Nyugat-Európában jelenleg a legrosszabbak a számok Kína után, lehetséges, hogy mindez csak a kontinens fejlett egészségügyi rendszerei és szűrőállomásai miatt van. Nehezen hihető, hogy Oroszországban – amire nem is vonatkozik a tiltás – mindössze 28 eset van, Törökországban pedig csak egy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. március 15. 07:37
Minden független ország maga dönti el, hogy kit enged be az országba és kit nem. A világon szabadon össze-visszavándorlási emberi jog nem létezik.
gonterl
2020. március 15. 07:30
A korona vírus kiszabadulását az USA biológiai kutatóbázisáról képzelik el. Globális versengés részeként elképzelhető ilyen stratégia is. Feltehető, hogy a nagy szereplők az atom és a hidrogén bombák korlátozása után megpróbálkoznak az ezeknél veszélyesebb eszközök kifejlesztésével. Az értékesítés mikéntje bizonyára még nem kidolgozott. Az EU-beli kipróbálás az érintettek érdekeivel nem nagyon ellenkezik. Feltételezem, hogy az USA-ban nem nagyon lesznek halálos áldozatok. Kínában sokan meghaltak, de ők jó sokan vannak, így a veszteségük számukra nem jelentős. A nulladik fertőzöttet néhányan a vírushordozó denevérekben vélik felfedezni. Valaki ezeket a szerencsétlen állatokat szabadjára engedi.
matykox
2020. március 14. 16:45
Ez csak nem a disznó Mark palmernek valami fattya?? Nyilván ez a barom se hallott még a "közel-keleti, vagy Teve-" korona-vírusról ... https://en.wikipedia.org/wiki/Middle_East_respiratory_syndrome
Emmanuel Goldstein
2020. március 13. 19:30
Gyorsprognózis: a kóros hazudozó Trump képtelen kezelni a vírussal járó problémákat, belebukik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!