Ezzel a két szóval a világból is kiüldözhetjük az ellenzéket

2020. április 15. 06:42

Csupán arról van szó, hogy ismét fogalmuk sincs arról, mi történik.

2020. április 15. 06:42
Pilhál Tamás
Pesti Srácok.hu

„Néhány napon belül két kórház főigazgatóját menesztette Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, és a balliberális sajtó máris könyékig tunkol a témában: szokásos stílusukban osztják az észt és karaktergyilkolják a minisztert. Pedig csupán arról van szó, hogy ismét fogalmuk sincs arról, mi történik. Éspedig azért, mert nem értik, mit jelent, miért fontos ez a két egyszerű, magyar szó: kötelesség, felelősség.

Csernavölgyi Istvánt, a Fejér megyei kórház főigazgatóját azért váltották le a napokban, mert nem tájékoztatta az illetékes hatóságokat hat koronavírus-fertőzött haláláról. A kirúgott vezető maga is elismerte, hogy az elektronikus adatszolgáltatás csúszott, ám úgy vélte, ez adminisztrációs feladat, ami nem az ő hatásköre, felelőssége. A Nemzeti Népegészségügyi Központ április 10-ei ellenőrzésekor kiderült, hogy egyetlen ágyon sem tud fogadni koronavírus-fertőzött beteget az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, és maga a volt főigazgató csak április 16-ára ígért 20 ágyat a miniszteri utasításban szereplő több mint 200 ággyal szemben.

A miniszteri utasítást egy ilyen súlyos válsághelyzetben – egy világjárvány közepette, mikor tízezrek halnak meg – nyugodtan nevezhetünk parancsnak is. Nem mérlegelés, ízlés dolga, hogy végrehajtja-e azt a főigazgató, hanem kutya kötelessége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. április 15. 10:23
Beütött a felelősségvállalás és a libsiknek ez nem tetszik. Szóval semmi új.
még fokozza
2020. április 15. 08:37
Lehet, hogy annyira súlyos betegségük van, hogy meghaltak volna ha hazaküldik őket. Ezért maradtak az ágyban.
Bokros Birka
2020. április 15. 08:18
Jaj Tamás egy vérbő kommunistától kötelességet meg felelősséget elvárni igen naiv dolog!
nick89
2020. április 15. 08:16
A kórházból kizsuppolt műtött féllábú betegek meg otthon előkereshetik az átlagosan 15.000.000 ft-os megtakarításukat. Pár évre az elég lesz nekik. Persze csak átlagosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!