Varga nem szolidaritási adót vet ki a bankokra, csak óvatosan kölcsön kér egy kis aprót

2020. április 10. 09:55

Az nem járja, hogy a bankok nyelik a pénzt, mikor hasít a gazdasági gyorsnaszád, de mikor léket kap, bepattannak a mentőcsónakba.

2020. április 10. 09:55
Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu

„Hisz az évtizedes gyakorlatokkal és megszokott normalitással megy szembe a válság is, melyet kénytelenek leszünk átvészelni, és amit nem fogunk tudni átvészelni anélkül, hogy a társadalom széles rétegeit részesítenék az államok munkájuk gyümölcséből, amitől a tőke évtizedeken keresztül megfosztotta őket.

Ebből kivették részüket a bankok is, derekasan gyarapodtak a prosperáló gazdaságnak köszönhetően, aminek eredményeiből az Orbán-kormány valamiért nem kíván visszaosztani azoknak, akik mindennapi munkájukkal megdolgoztak ezért a gazdasági fellendülésért. Szóval az nem járja, hogy a bankok nyelik a pénzt, mikor hasít a gazdasági gyorsnaszád, de mikor léket kap, bepattannak a mentőcsónakba ahelyett, hogy segítenének befoltozni a sérült hajótestet.

Amikor a kormány reflexe nem az, hogy a különadóval ennél jóval nagyobb összeget szedjen be a bankoktól, hogy a társadalomra fordíthassa, akkor ugyanazzal a logikával állunk szemben, mint mikor a NER-en hízott nagytőkések vagyonát nem akarja piszkálni.

Nevesül, hogy a mentőcsomag, vagy akcióterv, amit kidolgozott, valójában nem azoknak szól, akiknek szükségük lenne rá: nem a nyomorba süllyedő nép megsegítése a cél, hanem hogy az exportra termelő nagyvállalatok és a NER tőkésosztálya minél kevesebb kárt szenvedjenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2020. április 10. 18:26
/eh, ezt elcsesztem../ kiss soma ábrahám máma kobrás hasis kásás hamis barom
bpe
2020. április 10. 18:21
kiss soma ábrahám sarkos hamis markos hasis
balbako_
2020. április 10. 16:52
Száz huszadszor körbehuhogják a mentőcsomagot. A kormány álláspontja világos a segítség döntő része a gazdaság talpra állítása a személyes segítség adóelengedés és csak a szükséges mértékű munkanélküliek támogatásában merül ki. A dolog logikája, hogy a gazdaságba pumpált pénzek (és nem pumpolt!) rendkívül gyorsan felszippantják a munkanélkülieket és ezáltal vészeljük át a járvány okozta kiesést.
Volo
2020. április 10. 16:17
Ó te Kis hülye Ábrahám, mit értesz te ehhez? Semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!