Szórakozás

2020. május 07. 10:59

Érdekes helyzetbe lavírozta magát rövid parlamenti vizitje alatt Kásler Miklós.

2020. május 07. 10:59
Markotay Csaba
Népszava

„Az igaz történetek nem mindig szórakoztatóak, különösen járvány idején. Megrázó eseteket lehetett hallani arról, hogy az ágyfelszabadítási harc keretében hazaküldtek betegeket, vagy nem láttak el megfelelően olyanokat, akiknek igazán szüksége lett volna erre (értsd: az életük múlt rajta).

Érdekes helyzetbe lavírozta magát rövid parlamenti vizitje alatt Kásler Miklós, amikor ellenzéki képviselőknek néhány percre sikerült elcsípniük őt. Kérdezték tőle például, hogy a mostani egészségügyi újranyitás keretében hogyan tudnak visszatérni a kórházakba azok a betegek, akiket kiraktak. Erre egyszerűen az volt a válasz, hogy »egyetlenegy beteget sem raktunk ki«, és az „»ágyak 58 százaléka üres volt«, amikor az ágyfelszabadítást elrendelték. Arról, hogy itt nagyon nem jön ki a matek, lapunk írt korábban (és most hagyjuk azt is, hogy miért kell 36 vagy 38 ezer üres ágy, amikor a vírusplatón vagyunk, és a tegnapi adatok szerint alig 2 ezer »aktív« igazolt fertőzött volt). Szembesítették viszont a minisztert egy 32 éves, két gyerekes anya történetével. A nő ugyan nem volt koronavírusos, mégis meghalt, mert nem jutott időben ellátáshoz. Erre az volt a miniszteri válasz, hogy »igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. május 07. 14:57
A történet valószínűleg nem is igaz, de ettől függetlenül egy konkrét személy adataival tényleg nem lehet szórakoztatni a nyilvánosságot, amit az előzőleg már hentesnek csúfolt Miniszter joggal kifogásolt.
lemez
2020. május 07. 14:46
Kincses Gyula és szánalmas serege nem akarja megtörni az orvosbárók hatalmát.Van egy ember,akit nem lehet megvenni,40 éve o nkológus,ahol rákbetegek nem osztanak ágypénzt.Csak le kell már @arni.
zakar zoltán béla
2020. május 07. 14:29
Szórakozz magaddal, te semmihez sem értő! Az önKIÉVÜLÉS nemes dolog!
balbako_
2020. május 07. 14:15
Nincs konkrét eset, ha volna akkor már rég perelnének, de akkor sem a minisztériumot, hanem azt a kórházat amelyik nem tartotta be Kásler professzor utasításait, hogy ti. nem lehet senkit kitenni, aki kórházi kezelésre szorul. A 38000 ágyról meg kiderült 1200! http://mindenszo.hu/senki-nem-kuldott-haza-32-ezer-embert-korhazakbol-1200-agyrol-van-szo-osszesen-ime-a-szamok/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!