Von der Leyen szerint már Németország sem szuverén állam

2020. május 12. 08:23

Német jogászköröknek is lassan kényelmetlenné válik az, hogy Brüsszelből mondják meg nekik, mi is van a német jogban.

2020. május 12. 08:23
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok.hu

„Az Európai Unió Bíróságának határozatai kötelezőek minden nemzeti bíróságra nézve – mondta az Európai Bizottság elnöke. Von der Leyen szerint tulajdonképpen az uniós jogrendszer tartalmazza a tagországok jogrendszereit, hiszen az Unió vezetői az Unió bíróságai segítségével értelmezik az Uniót megalapozó szerződéseket. És mindannyiunk őszinte meglepetésére úgy, hogy szerintük minden uniós hatáskör. Például uniós hatáskör az, hogy mi uniós hatáskör. Szép példája ez annak, hogy Isten nem mindig ad észt a hivatalhoz.

Az innen Magyarországról nem volt élesen látható, hogy német jogászköröknek is lassan kényelmetlenné válik az, hogy Brüsszelből mondják meg nekik, mi is van a német jogban. Az üléspont határozza meg az álláspontot – tartja a mondás –, Von der Leyen német kormánytag korában bizonyosan lelkesen tett pikírt megjegyzéseket a brüsszeli hülyékre, Merkel vezér és kancellár társaságában. Most azonban, vérbeli nőként hirtelen észrevette azt, hogy a csipkedési sorrendben Merkel elé került és ilyenkor a politikusnők sosem felejtik el a régi barinőjüket emlékeztetni arra, hogy el van kenődve a sminkjük.

Az Európai Bizottság elnökének munkaköri leírásában jelenleg az szerepel az első helyen, egy mondatban azzal, hogy az Európai Birodalom formális és tartalmi kiépítése az elsődleges feladata, hogy a tagállami szuverenitások teljes begyűjtése és azok uniós hatáskörbe kodifikálása az élete célja. Ez mondjuk egy németnek eleve a génjeiben van, bármikor le tudja skiccelni azt a szolgálai utat, amelyet igénybe kell venni ahhoz, hogy ő nagy kegyesen megadhassa az engedélyt az alsódabasi óvoda konyhájában egy új merőkanál beszerzésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2020. május 12. 19:19
Nógrádi György sztori, az ENSZ működése (nem szó szerint). - Ha két kis ország vitába keveredik, az ENSZ megszünteti a vitát. - Ha egy nagy és egy kis ország vitába keveredik, az ENSZ megszünteti a kis országot. - Ha két nagy ország vitába keveredik, az ENSZ megszünteti önmagát.
balbako_
2020. május 12. 17:54
Az osztályharc fokozódik Uvl elvtársnő.... Én csak azt mondom elvtársnő, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.....Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló elvtársnő! Tudja, UvL elvtársnő, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.
istvanpeter
2020. május 12. 12:47
Még szép, az EU egy gyarmatosító birodalom
zolizolizoltan
2020. május 12. 11:22
Helyesen: A válságban lehet megismerni a hatalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!