Ezek a rövid riportfilmek vagy inkább kampányfilmek miről és kinek szólnak?

2020. október 25. 15:14

Orbán fölismerte, hogy Trump valószínűsíthető vereségének egyik oka a járvány teljesen téves értékelése.

2020. október 25. 15:14
Siba Antal
Élet és Irodalom

„A magyar miniszterelnök a kórházakat járja. Azok a rövid riportfilmek, amelyeken feltűnik, nincsenek igazán kitalálva. Nyár elején megjelent egy járvány szempontból kiemelt kórházban, és az ott felvett két percben pontos látleletet kaptunk, milyen is egy magyar kórház. A csempe hiányos, a poroltó a földön, a falnak támasztva, az ajtó rosszul zár, és akkor még nem jártunk az úgynevezett vizeshelyiségekben, amit valóban csak erős idegzetűeknek ajánlhatunk. Most, hogy a kormányfő nagy rössel bejelentette az orvosok fizetésének megduplázását – ennek mikéntje a hazai orvostörténetnek legalább annyira elrettentő példája, mint a legújabb kori törvényalkotás kultúrájának –, rövid beszédet tartott. Ebben kifejtette, hogy ez átnyúló történet, és hogy régi adósságot törleszt a kabinet. Ez rendben van, sok igazsággal, de ha nem jön a járvány, és a kabinet nem esik pánikba, akkor a fizetésemelés valószínűleg szóba sem kerül, arról nem beszélve, hogy Orbán és kormánya tíz éve van hivatalban. Ha régi adósság, akkor miért nem volt erről már eddig szó?

Nem igazán tudni, hogy ezek a rövid riportfilmek vagy inkább kampányfilmek miről és kinek szólnak. Az influenzaoltásos kisfilm arról-e, hogy oltassuk be magunkat az influenza ellen, mert könnyebben elkerüljük a koronavírust? Ez helyes, bár több hír szerint a készletek a végük felé járnak. Vagy ha nem erről szólnak, akkor miről? Hogyan kell injekciót beadni? Aligha. Talán inkább kampányfilmek. Orbán fölismerte, hogy Trump valószínűsíthető vereségének egyik oka a járvány teljesen téves értékelése és kezelése. Sokáig úgy gondolta, hogy hasznosabb eljátszania a kemény amerikait (mint Lukasenkának a kemény belaruszt, Vučićnak a kemény szerbet és így tovább), de aztán ebbe maga is majdnem belehalt.

Egyszer ennek talán vége lesz, mert kidolgozzák a gyógyító vagy megelőző vakcinát. Ne legyen igazam, de az se lesz könnyű és legfőképp igazságos menet. Ennek most nincs meg a szervezeti struktúrája, de legfőképpen kultúrája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. október 25. 21:30
Ki ez a csipas siba? Egy barom!
Korrupt Kornél
2020. október 25. 21:26
Nem neked! Ne nézd, ne olvasd!
nemecsekerno_007
2020. október 25. 20:41
Ki ez a barom?!
zakar zoltán béla
2020. október 25. 19:55
Djadják királya?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!