Felköpött, aláállt

2020. október 19. 07:19

A koszlott aranyhörcsög jellegű Niedermüller Péter nyakig ül a pácban.

2020. október 19. 07:19
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A Demokratikus Koalíció politikusának, Erzsébetváros polgármesterének hivatalában bűncselekményt követtek el.

A rendőrség áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást az épületben, és foglalt le különböző számítástechnikai eszközöket. Mi is történhetett valójában? Amit tudni lehet, az a következő. A kerületi önkormányzati képviselő, a szintén DK-s Borka-Szász Tamás úgynevezett kritopvaluta-bányászatot folytathatott irodájában. Az ügy kirobbanása után a képviselő lemondott mandátumáról, és kilépett a Demokratikus Koalícióból.

Erzsébetvárosban régi baloldali hagyomány folytatódik az esettel, a balliberális politikusok korábban is loptak. Hunvald György, a kerület 2010 előtti szocialista polgármestere, fénykorában ingatlanügyei miatt került a bűnüldöző szervek látókörébe, két és fél évre rács mögé is dugták. Pénzügyi bizottságának elnökét, Gál Györgyöt letartóztatták, és később súlyos börtönbüntetésre ítélték vagyonellenes bűncselekmények, azaz lopás miatt.

A most lopáson ért képviselő lényegében nem csinált mást, mint nagy példaképük és tanítójuk, Soros György. Tőzsdézett. Spekulált. A különbség csupán csak annyi, hogy mindezt nem a hagyományos módon, és megszokott, valódi keretek között, hanem a számítógépekkel felépített virtuális térben tette. Kriptovaluta-bányászatnak nevezik a virtuális tőzsdézés számítástechnikai eszközökkel végrehajtatott műveletsorát. A nehezen követhető részletekben nem érdemes elmerülni, a lényeg az, hogy a bányászathoz nagy teljesítményű, ebből következően hatalmas áramigényű szerkezetek kellenek. Ezek aztán gazdáiknak kitermelik a virtuális vagyont, amit aztán különleges, az átlagember számára alig érthető módon, valódi pénzre váltanak.

Mit keres egy ilyen bányagép egy közpénzekből fenntartott hivatalban? Kizárható, hogy egy magányos tolvaj akciójáról van szó. A hetedik kerületi Fidesz ezért teljesen indokoltan tette közzé kérdéseit az üggyel kapcsolatban: Tudott-e az esetről a kerület gyurcsányista vezetése és Niedermüller Péter? Részesült-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció? Finanszírozták-e pártjukat a lopott pénzből? A kerület szintén DK-s országgyűlési képviselőjének, Oláh Lajosnak – aki rendszeresen tárgyalt a lopás helyszínén Borka-Szász Tamással – jutott-e a zsákmányból?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 19. 21:27
Ez a Pali bácsi nagyon gáz.Még az ún.nemzeti oldalon is...:)
libbantkommunista
2020. október 19. 17:38
A fakeretes videokártyával telekakolt minierőműről azt hitte fénymásoló.
Secnir
2020. október 19. 13:39
na, megnéztem a fotót. meg bajkai monológját. "illegális bitcoin bánya" "áramlopással volt egybekötve" "a dark weben a Bitcoin-bányászatban adathalászok, emberkereskedők, fegyverkereskedők cserélnek pénzt, illetve gyártanak valutát, és úgy látszik, a DK-s politikus ebben az illegális tevékenységben vett részt" b+ 1. bitcoint bányászni NEM illegális, most szólok, ügyvéd úr. mert bajkai állítólag az. 2. áramlopás az az, amikor megkerülik a mérőórát. ha a hivatal áramát használják fel ugyanerre a célra, az nem áramlopás. 3. neki sincs fingja sem arról, hogy ki mit csinál a bitcoinbányászatban...
Secnir
2020. október 19. 13:30
A most lopáson ért képviselő lényegében nem csinált mást, mint nagy példaképük és tanítójuk, Soros György. Tőzsdézett. Spekulált. A különbség csupán csak annyi, hogy mindezt nem a hagyományos módon, és megszokott, valódi keretek között, hanem a számítógépekkel felépített virtuális térben tette. Kriptovaluta-bányászatnak nevezik a virtuális tőzsdézés számítástechnikai eszközökkel végrehajtatott műveletsorát. Kriptovaluta-bányászatnak nevezik a virtuális tőzsdézés számítástechnikai eszközökkel végrehajtatott műveletsorát. Kriptovaluta-bányászatnak nevezik a virtuális tőzsdézés számítástechnikai eszközökkel végrehajtatott műveletsorát. Kriptovaluta-bányászatnak nevezik a virtuális tőzsdézés számítástechnikai eszközökkel végrehajtatott műveletsorát. ez is minek ír olyanokat, amihez fingja sincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!