Hungary helps

2020. október 19. 07:35

Azerbajdzsánnal gond egy szál se, rendes, konszolidált önkényuralom. Kormányzó urunk szereti az ilyeneket.

2020. október 19. 07:35
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Az alattvalók persze hordanak össze hetet-havat. Mért van az, kérdezik, hogy apostoli kormányzatunk állást foglalt az azeri–örmény konfliktusban, amelyhez amúgy semmi köze, és ha már letette a garast, mért oda tette, ahová. A kérdés persze álnaiv. Örményország két évvel ezelőtt a demokrácia felé vezető útra lépett, azóta is azon halad, lassan, óvatosan és botladozva ugyan, ám ez már bőven elég ahhoz, hogy kormányzó urunk rosszallását kiérdemelje. Azerbajdzsánnal ellenben gond egy szál se, rendes, konszolidált önkényuralom, vezetője régi KGB-s családból való diktátor, 2003 óta van hatalomban, haláláig ott is marad. Kormányzó urunk szereti az ilyeneket. Más kérdés, hogy Örményország területén keresztény közösségek működtek már az első század folyamán is, amikor mi még a fán se voltunk, és nem mellékesen a világon elsőként Örményországban vált államvallássá a kereszténység, konkrétan 301-ben. Azerbajdzsán ezzel szemben kicsit se keresztény, hanem muszlim és egyben keresztényüldöző. Nem nagyon, csak amennyire kell.

Ebben a kontextusban a fönti kérdés még egyszer megfogalmazódik. Amennyiben apostoli kormányzatunk részre akar hajolni egy olyan ügyben, amihez csakugyan semmi köze, akkor már mért nem a megfelelő oldalra áll. Hogy melyik a megfelelő, azt kiszámolhatná a gombjain vagy a Christian Solidarity International nevű nemzetközi szervezet honlapjára pillanthatna, ő azonban megy a saját feje után. Miért vajon?

Az üldözött és e napokban korszerű haditechnikával támadott örmény keresztények érdekében, mi másért. Segíteni rajtuk akkor tudunk a leghatékonyabban, ha jó kapcsolatot ápolunk az ellenségükkel, és így vodkázás közben alkalmunk nyílik rápirítani. (A Xan Premium nevű azeri vodka a brüsszeli International Strong Drinks Contest of 2008 hatszáz résztvevője között ezüstérmet nyert.) Figyelj, te Ilja, vagy hogy a frászba hínak, ne izélkedjél már ottan, ezt mondjuk neki, és akkor ő a továbbiakban nem izélkedik. Vagy ha mégis, akkor az apró ajándékait is visszautasítjuk, ettől pedig végleg a kardjába dől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. október 20. 16:17
JÓ IS AZERBAJDZSÁN SÜTŐPOROS BALFASZKÁM!!! HAJRÁ AZER!
annamanna
2020. október 20. 02:56
Mindenki megnyugodhat: "Stratégiai partnerek: Izrael Azerbajdzsán mellett áll az örményekkel szemben" " Az azeri vezetés állítólag több alkalommal is hozzájárult ahhoz, hogy területéről indítson hadműveleteket Izrael. Mint arról beszámoltunk, az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet nemrég örmény források által közzétett videók alapján bírálta, hogy 2010 óta betiltott fürtös bombákat vetettek be Sztepanakert bombázásakor. Az AI a felvételek alapján izraeli gyártmányú, M095 DPICM típusúként azonosította ezeket a fegyvereket, amelyeket "feltehetően az azeri erők vetettek be". Izrael Azerbajdzsán egyik fontos fegyverszállítója." https://neokohn.hu/2020/10/18/strategiai-partnerek-izrael-azerbajdzsan-mellett-all-az-ormenyekkel-szemben/
gondosmandarin
2020. október 19. 19:16
Váncsa, te vén alkoholista hülye.
rockmama123
2020. október 19. 15:10
Egy párthoz sem tartozom és a Fideszt kimondottan nem szeretem, .. persze a DK-t és az SZDSZ sem és az Mszp-sek az 1990 előtt miatt soha szóba sem jöhettek.. ja, és nem vagyok náci sem, így a jobbik is kiesett! Egyáltalán nem baj, hogy Gyurcsány le lett váltva, inkább az hogy Orbánt ezt a szotyolán hízott, falusi pöcsfejet megválasztottátok, háromszor egymás után! Három ciklus még egy kiegyensúlyozott, jó tulajdonságokkal rendelkező egészséges politikusnak is sok, Orbán pedig se nem jó, se nem egészséges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!