Kamubaloldal

2020. november 18. 07:10

Ceglédi Zoltán politikai elemző a névadója és szülőatyja a „moslékkoalíció” kifejezésnek.

2020. november 18. 07:10
Bán Károly
Magyar Hírlap

„A baloldali szörnykoalíció a parlamentben nagy löttyös indulatában a kormány járványügyi intézkedéseit támadva annyira belelendült, hogy a választójogi indítványra is csípőből tüzelt.

Holott szűk másfél évvel az országgyűlési választás előtt nagyon is időszerű a kamupártok – éppen az ellenzék által szorgalmazott – kiszűrésének gondolata. Megjegyzem, 2017. október 2-án az Országgyűlés az ezt célzó előterjesztést 184 igen kormánypárti, szocialista és jobbikos szavazattal fogadta el. Ergo a mostani támadásuk is annyira hiteles, mint Korózs Lajos álmentős videója, Gyurcsányné Dobrev Klára európai minimálbérblöffje vagy a Romentum jelzőt kiérdemlő Momentum magyarságtudata Erdélyben.

A vitára bocsátott tervezet tovább szigorítana, azt tartalmazza, hogy egy párt csak akkor állíthat országos listát, ha legalább kilenc megyében és a fővárosban, illetve ötven egyéni körzetben jelöltet tud állítani. Ekkor hozzájut az áhított kampánytámogatáshoz, ám ha nem képes a választók egy százalékának bizalmát kiérdemelni, akkor vissza kell fizetnie a támogatást az államkincstárnak. A visszapótlásért a párt vezető tisztségviselői magánvagyonukkal felelnek.

Hogy ebben mi kivetnivalót lát az újabb műbalhét korbácsoló és hisztit kivágó – az ellenzéki térfélen antidemokratikusan kizárólagosságra törekvő – baloldal, azt még a velük rokonszenvező Ceglédi Zoltán politikai elemző sem tudta megmondani. Holott ő a névadója és szülőatyja annak a »moslékkoalíció« kifejezésnek, amelyről Kövér László házelnök is beszélt egy lapinterjúban, amely miatt a patkányozó Bangónétól a provokátor Tordai Bencéig mindenki megsértődött. Rögzítsük, Ceglédi azt mondta, lehet nagyon szeretni a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, ám ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. november 18. 07:36
Pártonkénti 5% meg kell hogy legyen. 1% párt nincs mit keressen parlamentben lásd Szabó Timea az inteligenciája 1% olyan mocskos száju még otthon sem használunk ilyen gusztustalan modort.
balbako_
2020. november 18. 07:19
Mert - bár azt állítják, hogy ők a többség - azért szívük mélyén tudják hogy ebből egy kukk sem igaz.
Reggedieh
2020. november 18. 07:16
Már elértük azt a pontot, ahol egy magára adó, potens állam egyszerűen betiltaná a maga efféle "ellenzékét", a vezetőit lecsukatná, mint amilyen nálunk a megbocsáthatatlanul gonosz Szabó T., Kórus L., Tordai B. Jakab P., Gyurcsányné, maga Gyurcsány stb. Sajnos Magyarország kis ország ellenséggel körülvéve, s emiatt el kell tűrnie ezeknek az emberi mivoltukból kivetkőzött dúvadaknak a garázdálkodását. A megoldás az okosság: el kell érni, hogy soha ne jussanak vissza a hatalomba. OV nemcsak nagyszerű államférfi, Széchenyi mellett A LEGNAGYOBB MAGYAR, hanem ravasz ember is. Meg fogja ezt oldani, a németeket megbékíti, még Bidennel is szót fog érteni. Ezt jósolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!