Elvtárs, a csákányt jó mélyre vágd!

2021. február 03. 07:25

A két lebukott baloldali polgármesternek sokféle gondolat megfordult a fejében, kivéve a lemondást.

2021. február 03. 07:25
Bán Károly
Magyar Hírlap

„A magyarok háromnegyede még nem veszítette el a józan eszét, sőt természetes erkölcsi érzékét sem.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint egyetért azzal, hogy az oltási rendet mindenkinek be kell tartania, illetve meg kellene tiltani, hogy politikusok és közszereplők az időseket, krónikus betegeket megelőzve juthassanak vakcinához. Európában vannak olyan országok is, ahol a politikusok, ha ezt a jogi és erkölcsi normát megsértik, és ez kiderül, akkor nem magyarázkodnak, hanem lemondanak. Egy tegnapi sajtóhír szerint ez történt több spanyolországi városban is, ahol helyi képviselők, polgármesterek helyzetükkel visszaélve beoltatták magukat, ám lebuktak. Egytől egyig lemondtak.

Magyarországon is lebukott két polgármester – sajátságos, vagy nagyon is természetes módon mindkettő baloldali volt –, akik viszont csak hímeztek-hámoztak, lebukásuk után sokféle gondolat megfordult a fejükben, kivéve a lemondást.

A gyöngyösi polgármester, Hiesz György a jogosulatlan előnyszerzésnek például egy igen tipikusnak mondható módszerét választotta. A szocialista oltásmutyit. A bulinak négy szereplője akadt: maga a polgármester és a felesége, a »bűnsegéd« háziorvos – aki szintén ősbolsevik káder –, no meg a háziorvos felesége, a gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője is kért a maradék vakcinából, ha már épp arra járt.

Mindahányan a Kádár-rendszer elvtárs urai és elvtárs asszonyai ők, akiket a történelem itt felejtett. Kivált vidéken. És ha már a történelem ily kegyes volt hozzájuk, itt felejtette a protekciónak azt a változatát is, amelyet leánykori nevén szocialista összeköttetésnek hívtak. És ez a hagyomány pontosan úgy szökken szárba harminc évvel a rendszerváltoztatás után is, ahogyan virágkorában, a gulyáskommunizmus, a legvidámabb barakk idején szokott volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 04. 14:37
anyádba!
furunkulus13
2021. február 04. 01:56
Az, hogy a két szemét gazember még a székében ül országos botrány! Hol a francban van a fidelitas, miért nem tüntetnek minden nap a két disznó hivatala előtt?
Janice
2021. február 03. 11:48
2 az az kettő darab vakcinát verik a nyálukat? orbán fia negyven millióért végezte el "közpénzből" a katonai akadémiát Az mennyire elegáns?
PTYA
2021. február 03. 08:13
Ez így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!