Haza a mélyben

2021. február 17. 08:34

Egyszer elmúlik ez a rémálom, amit Covid járványnak nevezünk, és egyszer véget ér a Fidesz-Magyarország.

2021. február 17. 08:34
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„És felelősséget kell-e valaha vállalniuk a zsarnok akaratát kiszolgáló lakájoknak, akik a járvány elmúlt egy évében folyamatosan az emberek szemébe hazudtak, félrevezették a lakosságot, elhallgatták a valóságot, meghamisították az egészségügyi statisztikákat, eltitkolták a közvélemény elől az igazságot?

Fog-e valaki valaha felelni azért, hogy tavasszal magatehetetlen, folyamatos orvosi ellátásra szoruló emberek százait tették ki egyik-napról a másikra a kórházakból, emberek ezrei nem jutottak hozzá a számukra létfontosságú egészségügyi kezelésekhez és családok tízezreit állították számukra megoldhatatlan feladatok elé. Mindez nem azért történt, mert a koronavírus járvány kezelése megkívánta ezeket az áldozatokat, hanem azért, mert a hatalmon lévők számára sokkal fontosabb volt saját hatalmuk, akár esztelen döntésekkel történő bebetonozása, mint ezrek életének megóvása.

El kell-e a nyilvánosság előtt számolniuk azoknak a »fürkészeknek és portyászoknak« és megbízóiknak, akik a járvány tombolásának idején – miközben az egészségügyben és a közoktatásban nem jutott elég pénz a legalapvetőbb védőeszközökre - csillagászati áron vásároltak teljesen feleslegesen lélegeztető gépeket 300 milliárd forintért? Most pedig, ugyancsak teljesen értelmetlenül vásárolnak ész nélkül méregdrága vakcinákat, csak azért, hogy politikai gesztusokat tegyenek azoknak a keleti diktátoroknak, akik hozzájuk hasonlóan korrupt rendszereket működtetnek, és persze azért is, hogy a sok tízmilliárdos beszerzés során érvényesíthessék azt az »alkotmányos költséget«, amelyet az Uniós beszerzések során nem tudnak lefölözni.

Lesz-e felelőse annak, hogy bár a pedagógusok 20 százaléka elkapta a covidot és jó néhányan meg is haltak közülük, számos iskolában mind a mai napig hiánycikk a maszk és a fertőtlenítő, a pedagógusok semmiféle szakmai és eszközsegítséget nem kaptak a digitális oktatáshoz és miközben az olimpikonokat, a focistákat és a hivatásos katonákat már régen beoltották, a tanárok közül még a veszélyeztetett korban lévők és a krónikus betegek sem juthatnak vakcinához.

Számot kell-e adnia valakinek valaha arról, hogy miért számolták fel az elmúlt években a korábban példaszerűen működő magyar járványügyi rendszert, miért verték szét az országos intézményhálózatot, amely korábban minden járvány idején bizonyította működőképességét, és miért cserélték le a járványügyi szakembereket pártkatonákra egy olyan szakterületen, ahol ténylegesen emberéletek ezrei forognak kockán.

És vajon el kell-e számolnia egyszer valakinek azzal a több ezer magyar élettel, amelyet azért vesztettünk el, mert a magyar kormányt teljesen felkészületlenül érte, a minden szakértő által teljes bizonyossággal előre jelzett második fertőzési hullám, és miközben a legtöbb európai ország már a legszigorúbb járványügyi korlátozásokat vezette be, nálunk még tízezrek jártak focimeccsekre és más tömegrendezvényekre és a fiatalok egész éjszaka önfeledten buliztak a szórakozóhelyeken.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. február 18. 14:38
és egyszer te is!
Vidėken újrakezdő
2021. február 17. 16:15
Ha olyan tempóban múlik el, mint a ti rendszeretek, akkor még van benne pár évtized. Akkor azt a véget te már nem éred meg, Riska.
Bájron
2021. február 17. 16:13
Marcsi böszme vagy!!!
Krupp Skya
2021. február 17. 16:09
Haza a mélyben a lámpaernyő a magasban. Így mennek itt kérem a bolsevik dolgok Kommunista Mariska néni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!