Varga Judit és a vagyonosodás

2021. február 14. 08:44

Ez a cél: hogy a proli irigység szüljön indulatokat.

2021. február 14. 08:44
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„A politikai baloldalon már nem kell gyanú, nem szükséges a tények figyelembevétele, egyszerűen ráböknek valakire, akit ki akarnak csinálni, és odadobják a közvéleménynek. Most a kormány egyik legnépszerűbb tagját érte orvtámadás. Hiába a minden részletre kiterjedő, alapos és kikezdhetetlen magyarázat, a támadók célja ugyanis nem a tisztázás, hanem hogy bogarat ültessenek az emberek fülébe. Hogy belengessenek egy számot, az ingatlanvásárlás összértékét, amely persze nem több, mint ami házasságban és már előtte is egy magasan kvalifikált, külföldön dolgozó és sok pénzt kereső embernek rendelkezésére áll ebben az országban. Ez a cél: hogy a proli irigység szüljön indulatokat, hogy képzetlen, rövidlátó és tudatlan emberek horkanjanak fel, hohó, nekem miért nem jár ugyanez?

A fenti gondolatmenet és eljárás a máig eleven kádárjánosi társadalom mélyrétegeibe hatol le, egyidejűleg táplálja a hamis egyenlőség mítoszát. Hogy Papp Laci nem bokszolhat a profi világbajnoki címért, mert már többet keres, mint egy gyári munkás. Hogy tiéd az ország, magadnak építed – a műszak után a gyárból kilopott alkatrészekkel. Hogy eleve gyanús, ha valaki túlontúl intelligens, tehetős, vállalkozó szellemű – ilyen a létező szocializmusban elvileg nincs, gyakorlatilag van, de akármit tesz az illető, nem rúghat labdába. A meggymagos ember, Béres József és Rubik Ernő mindig gyanús, színtiszta kommunista logika alapján.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2021. február 14. 20:50
Igaza van, irigy vagyok. Irigykedem, hogy VJ következmények nélkül lophat, csalhat, hazudhat.
MayorAnna
2021. február 14. 17:24
"Ez a cél: hogy a proli irigység szüljön indulatokat." Én azt javaslom, bánjunk csínján ezzel a gyakran hangoztatott irigység leprolizásával...mer', vegyünk például egy alig szellőztetett irigyelni valót: számomra ismeretlen rendelet alapján, a taxisok, ha vesznek egy brand new elektromos/hibrid autót: kapnak az államtól 8 (nyolc) millió forint támogatást. Amennyiben az autót 3 (három) évig taxiként üzemeltetik, egy fillért nem kell visszafizetni a nyolc millióból. Kérdezem tisztelettel: valóban egy elítélendő szar/proli/irigy az a nem taxis, aki azt kérdezi:-én miért nem kapok a költségvetésből 8 milliót autóvásárlásra? A kérdés nem költői, nyitott vagyok válaszokra.
galancza
2021. február 14. 16:49
László! A prolizás helyett inkább mond el rendszeresen közérthető stílusban, hogy a Fidesz mennyi jó dolgot tett az elmúlt 11 évben.Szerencsére van mit bőven felsorolni.Csak sajnos erre valamilyen érthetetlen okokból képtelen vagy. Mi a francért kell provokálni fölöslegesen lenéző stílusban provokálni, amikor rengeteg jó dolgot fel lehetne sorolni részletesen. Kétségkívül van egy réteg (sajnos nem is vékony) akiket semmivel nem lehet meggyőzni,de többszázezer ingadozót meg lehetne, mivel a magyar szavazók 65%-a alapvetően nem libsi,nem komcsi,nem multikulti, nem kozmopolita.
galancza
2021. február 14. 16:42
László! Elvileg jó a cikked,de gyakorlatban sajnos nem. Be kéne fejezni a prolizást! Nem azt mondom, hogy nincs benne igazság, de így nem lehet szavazatokat szerezni.Ezzel a stílussal csak ártasz Fidesznek. Már csak azért sem kéne prolizni és másokat képzetlennek, rövidlátónak, tudatlannak nevezni,mert például Te hiába hiszed magadat nagyon képzettnek, nagyon távollátónak, nagyon tudósnak, mégis d. dórika, n.eli, t, laca ügyben tragikusan képzetlen,rövidlátó, tudatlan vagy.Ahogy listázó marci, jakobinus petya, zazri ügyben is.És sajnos úgy általában történelem szemléletben is: pár hónapja tragikus fanatizmussa, gennyes módon bevédtél minden hivatalos "történészt", gyakorlatilag azt állítva hogy kivétel nélkül fantasztikus tudományos emberek.Tehát szerinted a náci ereklyékkel kereskedő u. k., a magyargyálázó szélsőbalos k.tomesz, k.gyulus,b. anti, o. maris,stb. kiváló igazságkereső, valódi tényeket bemutató tiszteletreméltó történészek. És akinek nincs töri diplomája az ezeket szélsőbalos "történészeket" kötelesek tisztelni,és minden szavukat elfogadni.Mert aki ezeknek a kozmolibsibolsi, szélsőbalos hivatalos "történészeknek" nem hisz az ugyebár képzetlen, rövidlátó,tudatlan proli....Hát nem, kedves László! Amúgy Varga Judittal kapcsolatban teljesen igazad van,de azért nem kéne úgy tenni,mintha nem ehetne bizonyos ügyekben pénzügyileg kritizálni fideszes politikusokat, vállalkozókat.László! A Te általad képviselt felfogás sajnos olaj a tűzre a Fidesz ellen.Sokkal inkább beszélni kéne a kénye témákról,és zokat kijavítani a 2022-es Fidesz győzelem érdekében. A prolizást, képzetlenségezést, rövidlátózást, tudatlanozást meg be kell fejezni azonnal.Mert Te sem vagy hibátlan kedves László! És ezt már sokszor bizonyítottad is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!