A 444-es Drogriporter intézetünk igazgatóját plagizálta

2021. március 23. 19:27

Örülünk, hogy a Drogriporter munkatársai is Intézetünktől tájékozódnak, amikor hiteles forrásra van szükségük a drogokról.

2021. március 23. 19:27
Drogkutató Intézet
Facebook

„Alapvetően örülünk annak, hogy a Drogriporter munkatársai is Intézetünktől tájékozódnak, amikor hiteles, tudományos forrásra van szükségük a droghasználattal kapcsolatban. Egyre többen így vannak ezzel. Örömmel látjuk, hogy a mi anyagainkat használják fel, amikor szakmai tartalmat szeretnének csempészni cikkeikbe.

Azt azonban nem nézzük jó szemmel, ha mindezt plagizálva teszik és egy komoly problémát, a droghasználat és az erőszak kapcsolatát érintő szakmai anyagunkat, ha vicceskedve is, de kiforgatva politizálásra használnak fel. A különböző tudatmódosító szerek hatása alatt elkövetett erőszakos bűncselekmények sokszor emberi életekbe kerülnek. A téma felelősségteljes megközelítést kíván.

Értetlenül állunk az előtt, hogy egy elvileg drogkérdésekkel foglalkozó portál miért nyilvánít véleményt rendszeresen olyan, szerhasználathoz semmilyen módon nem kapcsolódó aktuálpolitikai témákban, mint például a közpénzek felhasználása, az SZFE-ügy, a lengyel abortusz-törvény vagy akár a Karácsony Gergely féle biciklisávok elhelyezésének kérdése.

Elképzelhető, hogy a Drogriporter szerzője újabb politikai töltetű cikkét humornak szánta és nem tudta, hogy tudományos körökben, de persze a médiában is alap: ha átveszel egy tartalmat akkor feltünteted, honnan vetted és nem módosítod annak tartalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szóda
2021. március 24. 16:00
A drogriportes blog írója tutira keményen be van tépve, azért is ír összevissza és harcol a legalizációért. Egyébként meg ahogy keveri a politikát és az addiktológiai kutatást, az ultragáz.
u.cserkész
2021. március 24. 09:08
Ma még nem szívtam, de ez az embléma némi fantáziával hasonlít a horogkeresztre.
civis72
2021. március 23. 23:33
belpesti libkányok... nem is értem mit várnak ezektől
Gullwing
2021. március 23. 21:45
A 3x4 nem csak plagizál hanem jelentős fogyasztó is a drog terén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!