Andrásfalvy Bertalant méltatja Schiffer András

2021. március 03. 17:43

„Elmondhatatlanul szégyellem magamat azért, hogy '90 őszén, első éves egyetemistaként boldogan gúnyoltam, tüntettem ellene a Szalay utcában” – írja Schiffer András az Antall-kormány miniszteréről, Andrásfalvy Bertalanról, akivel a Mandiner ma közölt nagyinterjút.

2021. március 03. 17:43
null

Posztot írt Schiffer András a Mandiner mai, Andrásfalvy Bertalannal, az Antall-kormány kultuszminiszterével készült interjúja kapcsán.

Az LMP egykori alapítója a következőket írta

„Andrásfalvy Bertalan a rendszerváltás utáni kormányok egyik legtisztább lelkű minisztere. A legenda szerint, hivatalban levő miniszterként, saját maga baktatott le a sarkon levő postahivatalba, hogy személyes leveleit feladja: nem akarta közpénzen, hivatalnokokkal intéztetni személyes ügyeit. Ilyen is volt.

Ma azt mondja a nagybirtokrendszerről: »Mert ez tönkreteszi a földet és a társadalmat. A falu kipusztul. Az a föld, amelyen azokat a növényfajtákat termesztik, amelyek a legtöbbet termik, ahol olcsón olyan vegyszerekkel dolgoznak, amely a méheket is kiirtja, egyoldalúvá teszi a mezőgazdaságot, csökken a termőmennyiség. Nem szabad a rövid távú profitért gazdálkodni, hosszú távra kell gondolkodni, ahogy a parasztok tették régen.«

Elmondhatatlanul szégyellem magamat azért, hogy '90 őszén, első éves egyetemistaként boldogan gúnyoltam, tüntettem ellene a Szalay utcában.”

(Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 13. 14:44
Nagy érdem, hogy valaki képes megbánni, és meg is vallani a tévedését, de most olyanokra lenne szükség, akik jól dönteni és azért kiállni is képesek, - Schiffer pedig megint csak azt bizonyítja, hogy ő nem ilyen!
Egyed István
2021. március 07. 00:19
Jelképesnek is tekinthetjük, hogy a Bethlen Alapítvány megalakulásának és működésének negyvenedik évfordulóján, 2020-ban – első Bethlen-díjasuk laudátorát –, Andrásfalvy Bertalant, a magyar művelődésügy fáradhatatlan apostolát tüntette ki Bethlen Gábor-díjjal. ld. a HITEL 2021 márciusi számában az Andrásfalvy laudációt. Részlet: "Andrásfalvy Bertalan minisztersége alatt többször is elmondta azt , hogy kitűzött céljaiból, megfogalmazott terveiből, a tapasztalt hiányosságok és hibák javítási szándékából a nagyobb részt nem sikerült megvalósítania. Kudarcnak is nevezte ezt a 3 évet, ami történelmi távlatból, s utódja Mádl Ferenc jóvoltából, más képet mutat. Mégis az utóbbi évtizedek karaktergyilkos hullámaiban Andrásfalvy Bertalan hét évtizedes munkásságából, miniszteri szolgálata három évét ragadták ki; cincálják, kritizálják, torzítják a különböző fórumokon, főként a honi médiában; mint gróf Teleki Pál tudós-államférfi esetében is tették – teszik a felelőtlen ítélkezők.".. Jó érzéssel olvastam Schiffer András vallomását...
balbako_
2021. március 04. 06:17
Végtelenül tisztességes magyar ember volt Andrásfalvy Bertalan. Az SZDSZ-MSZP felheccelt csőcseléke mélyen megbántotta aljas akciókkal. De a kései bocsánatkérés is helyénvaló.
Harangláb
2021. március 03. 23:40
Szimpatikus gesztus Schiffer András részéről, gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!