Megvásárolt független-objektivitás

2021. március 31. 15:40

Mennyire független-objektív az a médium, amelyért a teljes baloldal tüntet?

2021. március 31. 15:40
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Tettem fel a kérdést nyáron, amikor tetőfokára hágott az Index-hiszti. Azóta kiderült, hogy semennyire.

Félreértés ne essék, egyetlen percig sem hittem el egyetlen baloldali médiamunkásról, hogy független-objektív lenne. Ugyanakkor mindig jól esik szembesülni azzal, hogy mennyire nem azok. Olvasva az írásaikat, nézve a videóikat vagy bármilyen tőlük származó tartalmat figyelve nem kell lángésznek lenni, hogy megállapítsuk egyetlen céljuk van, méghozzá az, hogy bukjon az Orbán-kormány.

És itt nem kell ez a sz8r duma, hogy »mi mindig a regnáló hatalommal vagyunk kritikusak«. Érdekes, hogy Karácsony Gergely baromságaival már nem annyira »kritikusak«, pedig jelenleg Budapesten ő és a brigádja van hatalmon.

Utolsó baloldali propagandisták vagytok, abból is a legaljasabb fajta.

Vasárnap este a PestiTV – A Riporter című műsorunkban mutattuk be, hogy valójában kik finanszírozhatják a Telexet. A Telex a felmondott indexesek lapja. Az az online portál, amelyet egy héttel a távozás után sikerült megalapítani. Nem, még véletlenül sem megrendezett színjátékról volt szó. Baloldali üzleti körökben folyamatosan visszatérő szóbeszéd, hogy a Telex legfőbb támogatói között feltűnhet Mesterházy Ernő és Jaksity György neve is. Az üzletemberek támogatására nagy szükség lehet, hiszen a Telex az online lappiacon egy nagy szerkesztőséggel bíró sajtótermék. Csak az impresszum szerint több mint 80 alkalmazott van, amelyből 10 ember a management. 80 ember munkabére, a budai szerkesztőség bérleti díja, a rezsi és a tartalom-előállításhoz szükséges egyéb költségek a legfinomabb becslések szerint is minimum 80 millió forintba kerülnek havonta, amely éves szinten több mint egymilliárd forintot jelent. Ezt olvasói támogatásokból fedezni elég nehézkesnek tűnik. Illetve ha Magyarországon a magyar emberek eltartanak egy olyan médiumot, amely minimum egymilliárd forintba kerül évente, akkor úgy hiszem gazdasági szempontból nincsen probléma. Tehát a Telexen minden héten megtalálható »bezzegrománia« írások hazugságok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. március 31. 22:09
"Mennyire független-objektív az a médium, amelyért a teljes baloldal tüntet?" Nem tudom, az index hülyebarommétere hol áll?
mustarharmas
2021. március 31. 18:53
Nyilván propagandista a teljes ballib média. Tudjuk.... Akármit is hazudnak magukról.
Fideath
2021. március 31. 18:27
"Baloldali üzleti körökben folyamatosan visszatérő szóbeszéd, hogy a Telex legfőbb támogatói között feltűnhet Mesterházy Ernő és Jaksity György neve is." ------------------------- Így kell patkány módon hazudni. A propagandista előhúz valami kamu hazugságot a seggéből, forrása nincs rá, ezért ideokádik egy ilyen húgymeleg "Baloldali üzleti körökben folyamatosan visszatérő szóbeszéd" című semmitmondást.
Fideath
2021. március 31. 18:25
"Mennyire független-objektív az a médium, amelyért a teljes baloldal tüntet?" ---------------------- Lehet azért tüntet értük a baloldal, mert ellenzéki beállítottságú embereknek nagyobb az igénye a nem kormánypropaganda tartalmakra? Erre gondoltál már Bohár? Hogy azok akik okádnak a kormánytól, vagyis minimum az ország fele azok mást is akarnak nézni meg olvasni mint a ti fanatikus lakájpropagandátokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!