Gyurcsány, a népbiztos

2021. április 09. 08:40

Mire gondolhatott az ellenzék vezére, a parlamenti demokrácia elmúlt harmincegy évének legelutasítottabb politikusa?

2021. április 09. 08:40
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a nép közé lövető Gyurcsány az Országgyűlésben a baloldal nagyotmondási versenyében a járvány áldozatainak százait a kormány nyakába varrta, »önök ölték meg őket« – jelentette ki. »Ma Magyarországon sokkal kevesebbért elvisznek embereket. Magukat is el fogják vinni, egy év múlva, amikor győzünk! Maguknak nem lesz kegyelem!« – fenyegetőzött.

Mire gondolhatott az ellenzék vezére, a parlamenti demokrácia elmúlt harmincegy évének legelutasítottabb politikusa? Újra felállítaná Recsken a munkatábort? Vagy visszahozná a népbíróságokat? Annyi előnye biztos lenne, hogy például a KISZ-vagyon eltüntetésének főkolomposai bizton végleg megúsznák. Ahogy a vagyonszerzés bűvészinasai is. Bár az ő ügyeik nagyjából elévültek. Még talán a kormányzati negyedé is, amelyre Gyurcsány népbiztos tízmilliárdnál is többet dobott ki az ablakon.

Ami pedig a börtönt illeti, ahova másokat küldeni készül, a nemzeti vagyonkezelő két egykori vezetője éppen oda vonult be helyette a Velencei-tó mellé álmodott kaszinóbiznisz ügye miatt, míg népbiztosunkat az amerikai diplomácia kimentette az ügyészek karmaiból. Bukott kormányfőként pedig a brüsszeli pénzügyi biztos segített, ne kelljen a 2006-os választás előtt elmondani, hogy a költségvetés hiánya tíz százalék. És ezek csak morzsák a bűnlajstromban.

Aztán itt van a 2006. augusztus 20-i tragikus tűzijáték. Gyurcsány Balatonőszödön pihen az államtól rekvirált villában, amikor a budapesti viharban öten meghalnak, ötszázan megsebesülnek. Az állami rendezvény felelőse a kancelláriaminiszter, Szilvásy György, ám őt Gyurcsány elfelejtette börtönbe küldeni. Hogy mondta szerdán a parlamentben? »Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért.« Másnapra Gyurcsány megtalálta a felelőst: a bűnös természetet. Az áldozatok hozzátartozói és a károsultak hiába kértek kártérítést. Ezt csupán az Orbán-kormány teljesítette 2010 után, negyedmilliárd forintot fizetve a vihar áldozatainak.

Szamuely a Tanácsköztársaság bukása után az osztrák határnál öngyilkos lett. Az elhunytnál egy pár négy briliánskővel ékesített kézelőgombot, egy ezüst Omega órát, és egy hamis ukrán útlevelet talált a bécsújhelyi rendőrség. A vörösterror is elbukott.

Mégsem a vér lenne az acél?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2021. április 09. 10:43
A kinai, meg az orosz vakcina a pofájába robbant, ugyhogy kedvencünk Fletó most Szamuely Tibort alakitja , bőrkabátban, Lenin sapkával, fatokú Mauser puskával, nemzeti számonkérést játszik, és sokat tesz a fidesz 22-s sikeréért!!
u.cserkész
2021. április 09. 09:40
Volt már ilyen, igazoló bizottságok, ahol kommunista suttyó lakatosinas oktatott ki családapát, hogy miért vonult be katonának, miért nem lett partizán. Voltak népbíróságok, ahol mindenkit elítéltek, akinek többje volt, mint a győztes prolinak. Volt házkutatás, ahol az ÁVÓ-s pontosan tudta, hogy a kulák hová dugta a szalmakazalba a levente puskát, mert ő tette oda. Voltak osztályellenségek, osztályidegenek, akiknek életét tette tönkre a kommunista csűrhe. Voltak . . . Nem folytatom. De, ne adj Isten, ha polgárháborút kezdene ez a banda, tudnám hová lőjek.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. április 09. 09:21
A nácimosdató Gergelyt és a népbiztos Fekete-Győr Banditát is a szemkilövető Böszme írányítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!