Az álszent

2021. július 21. 18:14

Csaknem ötmilliárd forint támogatást kapott az euró­pai és a magyar adófizetők pénzéből Cseh Katalin, a Momentum alelnökének és európai parlamenti képviselőjének családi vállalkozása, illetőleg egy, a politikushoz erősen köthető üzleti kör.

2021. július 21. 18:14
null
Bán Károly
Magyar Hírlap

„A kétszínű és képmutató politikusnő és pártja 2019 óta azért folytat szakadatlan, lankadatlan küzdelmet és kiterjedt lobbitevékenységet, hogy az Európai Unió Magyarország esetében haladéktalanul függessze fel az európai uniós támogatások és fejlesztési források folyósítását, teljesítse be a jogállamiság leple alatt a 7-es cikkely szerinti eljárást, amit jó ideje furkósbotként próbálna alkalmazni Magyarországgal szemben, most éppen a gyermekvédelmi törvény kapcsán.

Mindeközben Cseh Katalin pártja a legharsányabban küzd a közélet megtisztításáért – még a lyukas zoknis, korrupcióinfós pókembert, Hadházy Ákost is soraikban tudva – , ugyanakkor viszont a Momentum 2018-as és 2019-es gazdálkodása ezer sebből vérzik, nem állja ki a törvényesség próbáját az Állami Számvevőszék jelentése szerint.

Ez magyarán annyit tesz, hogy 2018-ban félmilliárd forint állami támogatással a mai napig nem számoltak el. A párt számos tagjának családjához vagy közvetlenül a párttagokhoz köthető cégek több tíz milliós megrendeléseket kaptak, és a számlák sem érkeztek be a megfelelő módon az Állami Számvevőszékhez – olvasható az Ország­gyűlésnek benyújtott  ÁSZ-jelentésben.

A benyújtott dokumentumok azt igazolják, hogy az állami támogatásokat sem a párt működése érdekében, hanem különböző családi és baráti érdekek mentén költhette el az egykori SZDSZ utódpártjának tekinthető, liberális Momentum. A Bennfentes.net által kedden közzétett, Cseh Katalinhoz több szálon is erősen köthető vállalkozások pályázati nyerteseinek listája arra enged ezzel szemben következtetni, hogy a baráti cégek az uniós forrásoktól nem megerősödtek, nem felvirágoztak, hanem, úgy tűnik, éppen ellenkezőleg, tönkrementek, tulajdonost cseréltek, láthatatlan hátterűvé váltak.

Valami tehát nagyon nem tiszta ebben a történetben, a momentumos politikusnak talán most kellene az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), esetleg az áhítattal várt európai ügyészséghez szaladni, és feljelentést tenni. Egyszersmind bocsánatot kérni az általuk megvezetett magyar adófizetőktől, lám, amit a Momentum évek óta hangoztat, hogy az uniós forrásokból csak a fideszesek kaphatnak, színtiszta hazugság volt.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. július 22. 15:17
Pályázott és nyert, mi ebben a furcsa?
doderer
2021. július 21. 23:09
Karcsi bácsi, sok pénzért tetszik hülyének lenni, vagy megy ez anélkül is?
józan paraszti ész
2021. július 21. 22:56
Gyurcsány megadta a kegyelem döfést a momentumnak. Felkészül mszp.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. július 21. 20:59
5 milliárból még egy botmixer gyárat is alapíthatsz magadnak Che Atka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!