Tyúknak képzelem magam

2021. július 01. 08:00

Bizonyára jelentős problémát jelent egy tyúk életében, ha ketrecben kell tojásait leraknia.

2021. július 01. 08:00
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Minden jel arra utal, hogy az Európai Unióban kizárólag akkor nyílik alkalom az őshonos nemzeti kisebbségek problémáinak megértetésére, megvitatására és azok jogalkotás útján történő megoldására, ha mi, akiknek ez fontos, feladjuk identitásunkat, és ezentúl tyúkként tengetjük életünket. Egy uniós tyúk életkörülményei, komfortérzete, megelégedettsége ugyanis lényeges, azon uniós polgárok életminősége viszont, akik a sajátjuktól eltérő nemzetiségű országban kénytelenek megküzdeni alapvető jogaikért nap mint nap, úgy tűnik, nem érdekes az uniós biztosok számára.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke szerint megértették, hogy több millió ember aggódik a haszonállatok életkörülményei miatt, és erre az aggodalomra megfelelő választ fognak adni. Ugyanez a nőszemély egyáltalán nem értette meg viszont, hogy több millió ember aggódik akár személyes életének alakulásáért, akár nemzettestvérei sorsáért, és a bizottság úgy söpörte le az asztalról a Minority SafePack kezdeményezés 1,2 millió aláírását, mintha ott se lett volna. Bizonyára jelentős problémát jelent egy tyúk életében, ha ketrecben kell tojásait leraknia, de talán mégsem akkorát, mint azoknak az embereknek a gondja, akik számára az európai nyelvi és kulturális hagyaték megőrzése nem egy jól hangzó szlogen, hanem a mindennapok kihívása, ahogy azt Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője annak idején megfogalmazta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EBart0k
2021. július 01. 19:08
Vérlázító az a cinikus magyarázat a bizottság részéről, hogy nincs kizárólagos jogalkotási hatásköre a kisebbségvédelmi kérdésben, ám ami az uniós szerződések alapján tőle telik, azt már megtette. Bezzeg a tyúkok esetében ott a széles körű és kizárólagos hatáskör. Ez kimaradt.
Nagy Pál
2021. július 01. 16:28
Ottó! Neked a tyúklét elérhetetlen magasság. Egy gyenge kappan persze még lehetsz... vagy már az vagy?
Pierre
2021. július 01. 14:19
ti azert jol el vagytok az aranyketrecben, ifjugardista. "Jennifer Lopez húzza a talpalávalót mészáros lőrinc és Várkonyi Andrea lagziján. Lopez 300 és 500 millió forint közötti összegeket szokott kérni egy-egy privát fellépéséért." https://444.hu/2021/07/01/blikk-jennifer-lopez-huzza-a-talpalavalot-meszaros-lorint-es-varkonyi-andrea-lagzijan
Kriszta67
2021. július 01. 13:41
Akkor ugye az EU-n kívüli tyúkok érdekében az EU-n kívüli országokra is nyomást fognak gyakorolni? Nem jöhet olyan tojás amit ketrecben tojtak, ugye? Mert ha igen, akkor ezek a gecik megint hazudnak, és valami biznisz van a háttérben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!