Így gondozd Jakabodat

2022. április 28. 11:42

Mottó: „Megpróbáltak eltemetni minket. Nem tudták, hogy magok vagyunk.”

2022. április 28. 11:42
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Facebook

„Első lépésben rigol ekével végzett mélyszántás javasolt. Ugyan egyre nyilvánvalóbb, hogy a mélyszántás -és úgy általában az évenkénti szántás- teljesen felesleges és kontraproduktív, bőven elegendő lenne a kultivátoros művelés, de esetünkben olyan speciális magról van szó, amely megköveteli, hogy nagyon mélyre menjünk. Olyan mélyre, ahol még nem jártunk soha.

A rigol ekés mélyszántás után következhet a vetés.

Szórvavető gépet javaslunk, sortávolság esetünkben legalább egy méter legyen, mert bár a jakab-féle jobbikos mag eléggé ritka, ám nagy, bunkószerű és rossz illatú virágzata, valamint ormótlan szára megkívánja a nagy helyet. Javasoljuk továbbá a tolóbütykös vetőszerkezetet, amely leginkább alkalmas a folyamatos sorbavetésre.

A magból kelt növény nagy előnye, hogy nem igényel növényvédelmet. Nincs az a gyom, az az elvadult, mérges, falánk rovar – nincsen gomba, spóra, maszlag, moha, dudva és muhar, nincs annyira igénytelen és annyira invazív létforma, amely kibírná a jakab-magból kelt növényen, alatta, mellette, vagy bárhol a közelében. (Egyetlen kivétel akad, a gyurcsány-televény, de mivel itt szimbiózisról van szó, nincs szükség emberi beavatkozásra.)”

Nyitókép: Mandiner-videó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2022. április 29. 11:50
De tényleg ennek milyen buta arckifejezése van már?
amca
2022. április 28. 20:48
Ne bántsuk jákobrabbit. Ez a mi emberünk, A 26 fős frakcióól csinált 9et. Nemsokára jön a zéro.
Chardonnay99
2022. április 28. 19:18
Jakab Péter virágozzon, mint parlagfű a Szaharában!
balbako_
2022. április 28. 17:19
Nem magok, krumplik. (Stílszerűen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!