Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk

2022. április 11. 07:04

Nem bojkottálunk, mert a korlátozott lehetőségek megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk.

2022. április 11. 07:04
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Ezért most legyünk egyértelműek: tudtuk, milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson. Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni. Nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna, ezért érdemes először magunkba keresni a hibát.

Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk. Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk. Ott leszünk és el fogjuk mondani, hogy a kormány cserbenhagyta a szociális dolgozókat, hogy a klímaváltozás tragédia lesz hazánk számára, és hogy megfizethetetlen hazánkban a lakhatás.

Ennek látjuk értelmét.

Lesznek az ellenzéken belüli is, akik bojkottálni fognak, akik éppen emiatt bírálni fognak minket. Tudjuk, hogy talán ők emiatt előnyre tesznek szert velünk szemben az egyre kevesebb, egyre inkább elkötelezett szavazóért folytatott versenyben. De mi azt a következtetést vontuk le a vasárnapi eredményekből, hogy ez a verseny egyre távolabb visz a kormányváltástól, ezért a bírálatokkal együtt tudunk élni, annyit kérünk, hogy ha egy mód van rá, akkor zavarjuk le gyorsan, hogy több időnk maradjon ápolási díjról, pedagógusok fizetéséről és klímaváltozásról beszélni.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2022. április 11. 07:24
És ha a generációs trendeket nézem, NEM a fideszes szavazók kezdenek kihalni, hanem az előző rendszerből ittmaradt Kádár-nosztalgiás prolik. A fiatalok nagy része is fideszes, hála Istennek. A jövő jobboldali!
Knerten
2022. április 11. 07:20
Szóval az a helyzet, Peti, hogy lassan lezárul a rendszerváltás a fejekben is, és a magyar ember elkezdett a saját szemének meg józan eszének hinni, amiről a komcsik idestova 70 éve próbálják kitartó erőfeszítéssel leszoktatni. Amikor az elmúlt 4 év alatt lett út, híd, gyár, rendes fizetés, óvoda, buszmegálló, kisvasút, strand, múzeum, játszótér, CSOK, babaváró, tökömtuggya, akkor baromi nehéz elhitetni vele, hogy itt mekkora kibaszott nagy nyomor meg ditttatú444úra van. És szerencsére már nem a baloldali propaganda az egyetlen, ami eljut az emberekhez (legalábbis vidéken, mert Bp.-en sajnos még mindig túlsúlyban van), ezért nem tud akadálytalanul terjedni a feketét fehérnek, a fehéret feketének mondó, velejéig hazug mindenszarizmust harsogó propagandátok. Itt az ideje, hogy elkezdjetek dolgozni, vagy eltakarodjatok a picsába, mert lassan véget ér az a korszak, amikor meg tudtatok élni hazudozásból meg mindennek a fikázásából.
Voltkocsmáros
2022. április 11. 07:14
Esetleg foglalkozhatnátok a szavazóitokkal,ha már voltak olyan hülyék hogy rátok adták a voksukat.
Knerten
2022. április 11. 07:10
Kezdetnek pl. abba lehetne hagyni a "túlhatalomról" pofázást, és elkezdeni a valóságra reflektálni. De nem segítek, még veszélybe sodornám az ötödik kétharmadunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!