Ha rasszizmus a térdepelő futballisták kifütyülése...

2022. június 06. 09:30

Akkor az mi, amikor afrikai futballistákat a hitükkel ütköző szimbólumok viselésére kényszerítenek?

2022. június 06. 09:30
null
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Ha rasszizmus a térdepelő futballisták kifütyülése, akkor hogyan nevezzük azt, amikor afrikai futballistákat a hitükkel ütköző szimbólumok viselésére kényszerítenek?”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. június 07. 08:28
Lehet nem pont idetartozik, és nem is szerettem soha Hofit, pláne nem a focit..de egy régi műsora jut eszembe, amit szoktak kérni vagy játszani a rádióban. Akkoriban aztán kiabáltak mindenfélét ..főleg a biróra, aki persze soha nem volt igazságos, szinte mindig rosszul döntött, nem adott meg ezt vagy azt, szóval mindig elhangzott a "hülye biró" bekiabálás..de a biró ezzel nem törődött, Hofi szerint öntudatosan futkározott és fütyült tovább..olyan "én vagyok a hülye, én vagyok a hülye" büszkeséggel..Nyugodtan el lehet engem itélni, de a térdelő focistákról jutott eszembe ez..
Trinitysum
2022. június 06. 18:33
Mindenki osztja az észt, szokás szerint, de senki sem ad megoldást. Megpróbálom. 1. megoldás: A csapat térdelni akar (legyen szabad neki). A térdelés előtt bemondja a hangosbemondó, hogy a csapat letérdel, mert ezt és ezt akarja kifejezni, majd kéri a közönséget, hogy tartsák tiszteletben ezt a jogot, elmondja, hogy aki nem tartja tiszteletben, azt meg fogják kérni, hogy távozzon. Innentől senki sem hivatkozhat arra, hogy nem tudta. Közben a kamera pásztázza a közönséget, amelyet a meccs közben kiértékelnek, és biztonságiak a meccs közben, fényképpel a kezükben diszkréten felkeresik a rendbontókat és megkérik, hogy távozzanak. Ezt már a jegyre is rá lehet írni, így előre tudják az érintettek, hogy olyan meccsre mennek, ahol ez a szabály. 2. megoldás: Az UEFA és/vagy a fogadó ország a meccs előtt nyilvánosan és egyértelműen kihirdeti a szabályokat (pl. ez olyan meccs, ahol lehet fujjogni stb., egy másikon meg nem). Lehet, hogy akkor egy csomó szurkoló bojkottálni fogja azt a meccset, ahol nem lehet, mert oda mindenki azért megy, hogy kifujjogja magát. A foci már csak ilyen. Ha bevételt akarnak, akkor hagyják, hogy a szurkolók kedvükre fújjogjanak, a foci sosem lesz vegytiszta, steril sport, mert nem az a lényege, hanem a gladiátor viadalok szelleme köszön vissza a 21. sz-ban. A sztorinak van néhány tanulsága, amit érdemes levonni: 1. A gyerek bizony mintát követ 14 éves koráig (csak utána kezdi felülbírálni). Aki nem tudja ezt, az elemi pszichológiai tudással sem rendelkezik. 2. A nagy tömegben mindig érvényesül a tömegpszichózis (általában kevésbé szerencsés értelemben). Tehát mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, annak tudnia kellett volna, hogy mi várható, fütyülés és fujjogás, és az is nyilvánvaló volt, hogy az angolok most is térdelni fognak. Ha el akarták volna kerülni, akkor elmondják a gyerekeknek, hogy az angolok le fognak térdelni, és nektek akkor csendben kell maradni (vagy ha azt akarjuk, akkor fujjogni kell). De ez a sunnyogás, amit az események után csinál mindenki, na ez a szégyen!
Burmin
2022. június 06. 17:05
Ez így van Schifi, jogos a pont !
tevevanegypupu
2022. június 06. 15:32
Egyébként a gyerekek nagyon helyesek voltak, ennyi gyereket egyszerre még nem is láttam. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!