Politikusként ki kell mondanunk az igazságot

2022. augusztus 23. 08:53

Akkor is, ha népszerűtlen, akkor is, ha fáj.

2022. augusztus 23. 08:53
null
Donáth Anna
Facebook

„Korunk és benne Magyarország legsúlyosabb kihívásaival csak akkor van esélyünk szembenézni, ha nem söpörjük többé szőnyeg alá a legfontosabb problémákat és a lehetséges válaszokat akkor sem, ha azok nem olyan szépek és nem olyan népszerűek.

Az elmúlt száz évben minden komolyabb politikai erő hazugsággal került hatalomba és tudta megőrizni hatalmát Magyarországon. Átverték a szavazóikat, miközben gyávák voltak szembenézni és szembesíteni őket a valósággal.

A legnagyobb átverést, egy egész nemzet hosszú éveken át tartó tudatos megvezetését az elmúlt 12 évben hozta össze a regnáló hatalom. Nem mertek szembenézni az ország valódi problémáival, ehelyett az Európai Uniótól kapott ingyenpénzből kádári látszatjólétet építettek.

Miközben egyre csak szaporodtak Magyarországon azok a súlyos problémák, melyeket csak az igazság kimondásával, és a korántsem egyszerű válaszok közös megtalálásával lehetne megoldani.

Az elhibázott gazdasági modell. A leszakadt és elszegényedett emberek 2-3 milliós tömege. Az oktatás totális elsorvadása, ami mára nemzetgazdasági kockázattá emelkedett. Az egyre zsugorodó középosztály államtól való súlyos függősége. A lakosság rendkívül rossz egészségi állapota. Az elszabadult lakhatási és rezsiköltségek. Az igazságtalan és átláthatatlan adórendszer. A nem elég hatékony kisvállalkozások és az ebből következő alacsony fizetések.”

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bagirator
2022. augusztus 24. 12:11
Apád zaklatja még a takarítónőket? Hazaáruló! Menj Brüsszelbe sírdogálni.
formaegy
2022. augusztus 24. 07:49
A legfontosabb igazságot mégis elfelejtetted leírni. Soha - SOHA!!!!!!!!!!!!!! - nem volt M.o.-nak ilyen aljas, mocskos hazaáruló bandája, mint te és a libsi-komcsi-náci csürhéd! A világon mind akasztófán végeznétek, egyedül M.o. az a hely ahol az ilyen tetves hazaáruló férgek nem kerülnek bíróság elé! M.o. az a hely, ahol a büdös nőket molesztáló, fojtogató, fenyegető apád szabadlábon lehet te tetves büdös kurva! Süljön ki a szemed te mocskos hazug ribanc!
vip era
2022. augusztus 23. 19:18
A családi háttereddel,és saját ténykedéseddel örökké tartó közéleti kussolásban kellene leélned életed ,ribanc.
tapir32
2022. augusztus 23. 18:31
A demagóg a tények hamis színben való feltüntetésével, az emberek érzelmeinek, indulatainak felkeltésével, hízelgéssel, túlzásokkal és szándékos elhallgatásokkal, össze nem hasonlítható dolgok összehasonlításával, hamis oksági kapcsolatokkal, tetszetős részigazságokkal, hazugságokkal mások véleményét manipuláló ember. D. A. egy tipikus demagóg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!