A papi szolgálat alól lehet, nem végleg mentették fel, hanem csak egy időre

2022. szeptember 19. 09:08

Sótlan sóvá válunk.

2022. szeptember 19. 09:08
null
Lukácsi Katalin
Facebook

„Hodász András korábban a Válasz Online-nak azt nyilatkozta, hogy leginkább az fájt a számára, »a valódi lórúgás ez volt«, amikor az úgynevezett keresztény oldal indított ellene támadást, ráadásul a saját közössége, az egyház, nem állt ki mellette. A papi szolgálat alól egyébként lehetséges, nem végleg mentették fel, hanem csak egy időre, az ő saját hivatásának kérdése azonban csak rá (az Örökkévaló és csak rá) tartozik, ránk nem.

Az viszont tartozik ránk és különösen az egyházra, hogy mennyire fogjuk egymás kezét. Közösség vagyunk-e valóban. Már pedig az egyház elsődleges feladata az, hogy közösség legyen, mert csak és kizárólag közösségként tud jellé válni. Amikor a közösség megbicsaklik, mert a kötelékek gyengék, akkor a jel mivolt is elhomályosul. Sótlan sóvá válunk. »Ha pedig a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák.« (Mt 5, 13)

Nem a világ, hanem Jézus mondja ki rólunk a legkeményebb ítéletet.”

Kapcsolódó

Felmentették a papi szolgálat alól Hodász Andrást

„Ha van egy jó állásajánlatod, akkor írj!” – olvasható Hodász András kapcsolódó bejegyzése végén. Bővebben....

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 22. 13:07
Katolikus pap-nak lenni SOKKAL-SOKKAL TÖBB, MINT EGY SZIMPLA "SZOLGÁLAT". A PAPSÁG SZENTSÉG(!) 1 SZENTSÉG A 7 KÖZÜL, AZAZ: EGHYHÁZIREND= ORDO ECCLESIENSIS. EGYENÉRTÉKŰ--DE INKÁBB ATTÓL EGY PICIT MÉG TÖBB IS, MINT A HÁZASSÁG, AMELY SZINTÉN SZENTSÉG--AZAZ 1 SZENTSÉG A 7 KÖZÜL. E SZENTSÉGEKET MAGA AZ ISTEN ADTA AZ EMBERNEK, melyek a : --KERESZTSÉG; --BŰNBÁNAT (AZAZ A GYÓNÁS) --EUCHARISZTIA (AZAZ AZ ÁLDOZÁS); --BÉRMÁLÁS; --AZ EGYHÁZIREND (AZAZ A PAPSÁG); --A HÁZASSÁG; --A BETEGEK KENETE (NÉPIESEN: AZ UTOLSÓ KENET) Tehát katolikus papnak lenni SOKKAL TÖBB, MINT "SZOLGÁLAT"!!!
gyaloggos
2022. szeptember 19. 16:52
S EZ a Lukácsi KDNP-s országgyűlési képviselő volt! MEG MÁRKI-ZAY közeli munkatársa, a csúfos bukásig! AKKOR persze gyorsan dobbantott onnan IS! MEG sem kell szólalnia, a fenti, provokatív fotó eléggé beszédes !
amca
2022. szeptember 19. 15:35
Hodász ,lukácsi prost,meg perint prost. Elmebetegek mellet nem szoktunk kiállni, Max sajnáljuk őket ,esetleg gyógyulást kívánunk. Ami lehetetlen. sic.
zakar zoltán béla
2022. szeptember 19. 14:14
/ Int Falvi még jobb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!