A király beszéde

2022. december 25. 21:45

A hazai adaptáció „A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatója” címet viseli.

2022. december 25. 21:45
Lendvai Ildikó
Népszava

„Így sem ugrik be? Sebaj. Mi, magyarok a sors kegyelméből megkaptuk a film magyar változatát. Nekünk ezt hozta a Jézuska. Mert jók voltunk. A karácsony fényét növelendő, nálunk a »magyar király« beszélt. A hazai adaptáció »A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatója« címet viseli. Dől is rá a közönség. Illetve dőlne. De néhány, az ellentmondás ördögétől karácsonykor sem szabaduló újságírót most sem engedtek be, vagy – mint a Népszavát – nem hagyták kérdezni. Mindegy, akkor is különleges ajándék ez, az év általában egyetlen alkalma, amikor a miniszterelnököt kérdezni is lehet. Ha nem is mindenkinek. Interjút sem igen ad, mint kiderült, még a BBC-nek sem. Ezt persze türelmesen megmagyarázta a sok pupáknak: »Interjúkat szívesen adok, ha lesz mondanivalóm«.

Világos. Interjú most sem lett, tehát nem volt mondanivalója. Megjegyzem, ez nekem is feltűnt. Szép tőle, hogy a tájékoztatót azért megtartotta. Ezt hívják önfegyelemnek. Akkor is állítunk karácsonyfát, ha éppen nem vagyunk ünnepi hangulatban. Hadd örüljenek a gyerekek. Illetve ez esetben az újságírók. Meg a nemzet.

A magam részéről örültem is. Lehet, hogy Colin Firth-től kicsit jobban tetszett volna a beszéd, de úgy vagyunk ezzel, mint a magyar naranccsal. Lényeg, hogy a miénk. Máshová az istennek sem hívják.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 27. 15:53
A felcsúti Cipolla karácsonyi előadását láthattuk..:)
csak szólok
2022. december 27. 01:21
Csak az irigység beszél ebből az asszonyságból, mert neki sosem jutott eszébe önáló gondolat a hazáról, csak a marxista lózungokat ismételgeti.
Bokros Birka
2022. december 26. 20:24
Proli Ildi és Acél Gyura!
eredmeny
2022. december 26. 19:55
Szóval Orbán helyett az MSZP elfogyásával is foglalkozni kellene- nemde? De --ismerve azt a pártot--azt lehet majd mondani azt is a gonosz Orbán tette Csak tudja Ildikó néni: Ki mintvet úgy arat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!