A szocializmus a társadalmat mindig pusztulásra ítéli

2022. december 04. 20:40

Jelenleg a szabad piacgazdaság helyett szocialista rendszerben élünk. Interjú.

2022. december 04. 20:40
null
Markus Krall
hirado.hu

„Ön úgy fogalmazott, hogy döntenünk kell a szocializmus vagy a szabadság között. Úgy érti, hogy jelenleg szocialista rendszerben élünk az Európai Unióban?

Teljes mértékben, jelenleg a szabad piacgazdaság helyett szocialista rendszerben élünk, a társadalmi rendszerünknek több szocialista eleme van. Sajnos a szocializmus pedig a társadalmat mindig pusztulásra ítéli.

Az életünk mely területeit érinti, befolyásolja ez a választás?

Az életünk nagyon sok dimenzióját érinti, de társadalompolitikai szempontból öt elemre lehet bontani. Az első az induvidualitás, tehát az egyén számít és nem a tömeg. Nem attól vagyunk emberek, hogy a tömeg részévé válunk, hanem Isten teremtményei vagyunk, emberek, akiket szabad akarattal áldott meg, és akik szabadságra születtek. A második a magántulajdon, ami a szabadon tervezés feltételeit teremti meg. Magántulajdon nélkül mindig másoktól függünk, a szocializmusban az államtól, az állami gondoskodástól, atyáskodástól. Ezért a magántulajdon elengedhetetlen feltétele a független életnek. A harmadik a család, a házasság. Valójában csak ezek adhatnak valódi szociális biztonságot, az állam nem pótolhatja a családot. Ez hosszútávon sohasem működik, mert az állam csak piramisokat építhet, melyek előbb-utóbb összeomlanak, gazdaságilag nem fenntarthatók. A negyedik elem a vallás, ez adja azt a szellemi, spirituális és filozófiai vázat, ami a szabadság rendjét szolgálja és megtartja.

Nekem úgy tűnik, hogy az emberek erről egyre inkább önként lemondanak.

Az emberek önként sok mindenről lemondanak, többnyire azért, mert manipulálják, félrevezetik őket, és bár a szocializmus a legrosszabb termék, a marketingje kimagasló. A szocialisták a legjobb propagandisták, a legnagyobb hangsúlyt az emberek manipulációjára fektetik.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 05. 16:53
Sületlenség.
csulak
2022. december 05. 16:22
Baloldaltol jot meg nem latott a Vilag ! https://www.youtube.com/shorts/Jp0dp2lKZkI
Zsolakomarom
2022. december 05. 14:57
Orban is sajnos nagy szocialista, na meg kommunista es fasiszta Ezt mar akkor lehetett tudni, amikor az elmebeteg Jizrahelt nevezte ki viruskuralasi mintaorszaganak De ezt is tetezte a kotelezo oltasokkal, meg az oltasi igazolvanyokkal. Mar mind helotak vagy halottak lennenk, ha Biden Ur nem jelentette volna be a jarvany vegit Koszonjuk, Joe !
ppix
2022. december 05. 14:51
Hát nálunk tényleg szocializmus van. Még egy darabig. Benya már nincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!