Nem csodálkozunk

2023. január 07. 07:04

Ebben az országban csakis olyanok élhetnének boldogan, akik semmin se tudnak csodálkozni.

2023. január 07. 07:04
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Ebben az országban csakis olyanok élhetnének boldogan és kiegyensúlyozottan, akik semmin se tudnak csodálkozni. Akik egyre nagyobb beletörődéssel nézik, mi folyik itt. Tekintetüket néha megjártatják azon, ami a szemük láttára, világos nappal történik: hogy például egyik napról a másikra eltűnik egy testes balatoni partszakasz, hiányoznak a hegyek tegnap még megszokott ormai, mert helyüket napjaink úgynevezett nagyvállalkozói (értsd: a város közismert simlisei) beépítették. Valakik megvettek egy hőerőművet az államtól, amit aztán az állam drágábban visszavásárolt (lásd még készpénztranszfer). Csak közben a hőerőmű néhány hónapos szakszerűtlen működtetése egyszer s mindenkorra elszennyezett két hegyi patakot, és kipusztította a környező élővilágot.

Vagy ennek a fordítottja: kőbányát is vettek már pártközeli cégek pénzén, de aztán olcsón eladták egy rokonnak (lásd még készpénztranszfer). Amire Simicska Lajosnak annyi megjegyzése volt korábbi elvtársai körében: mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni (1993, a Fidesz kihelyezett frakcióértekezletének immár kilazult hangulatú záróaktusa a somogyaszalói éjszakában). Aztán a szemek lassan megszoknak mindent, nem csodálkozik itt már senki.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csabi57
2023. január 08. 16:39
Dehogynem csodálkozunk! Azon, hogy az a sok Magyarország gyűlölő veled együtt mi a kurva anyának van még itt ha annyira szar és megalázó, és főleg mindenhol máshol jobb, stb.
nemmondom
2023. január 08. 13:49
"Nem csodálkozunk" Pedig én csodálkozom: ennek az embernek a pályaválasztásán. Micsoda jó hordár válhatott volna belőle, adottságai ehhez megvoltak.
Kamcsatka5
2023. január 08. 13:09
Jó, hogy ez az okádék előkerült, a káder politíkájuk szűkösségét jelzi!
Dagó
2023. január 08. 11:27
Garfield - pofájú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!