Nyugdíjasok 12 pontja – Korózs Lajos és az MSZP verse

2013. szeptember 25. 08:13

Korózs Lajos 12 ponttal hívja a szocialisták zászlaja alá a nyugdíjasokat. Újra(?) ingyenes utazást ígérnek a 65 év felettieknek.

2013. szeptember 25. 08:13

Az MSZP visszautasította ugyan a Schmuck Andor vezette Szocdemek 15 pontját, de most előállt a maga nyugdíjas 12 pontjával. Ahogy Korózs Lajos fogalmazott, „a Fidesz-kormány hároméves működése ezrével, ha nem tízezrével nyomorgó nyugdíjasok országává tette hazánkat”, ezért a szocialisták a következő 12 ponthoz kérik a szépkorúak támogatását:

„1. Mindenkinek visszaadjuk a nyugdíjjogosultságát, akinek korábban - bármilyen elnevezéssel-öregségi nyugdíjnak minősülő ellátást állapítottak meg.

2. Munkahelyi baleset, foglalkozási megbetegedés (üzemi baleset) esetén fokozottabb nyugdíj védelmet biztosítunk. A véglegesen megrokkant és nem rehabilitálható emberek számára lehetővé tesszük a nyugdíjvédelmet. Megszüntetjük az embertelen és orvos-szakmailag is irritáló orvosi felülvizsgálatokat, illetve eljárásokat.

Aki nem rehabilitálható és az előírt nyugdíjbiztosítási feltételeknek megfelel, annak rokkantsági nyugdíjat biztosítunk. Erre koncentrálva, rendszerszerű, a szakmai és társadalmi hatások áttekintése után nyugdíjkorrekciós programot dolgozunk ki.

3. Kialakítjuk a korhatár előtti nyugdíjak rendszerét. Biztosítjuk a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét meghatározott feltételek teljesülése estén, s így lehetővé tesszük az emelkedő korhatár előtti nyugdíj igénybevételét.

4. Lehetővé tesszük, hogy nyugdíjjogosultságot vásároljon a munkavállalója számára a munkaadó, célzott járulékfizetés mellett.

5. Lehetővé tesszük a korkedvezményes nyugdíj igénybevételét a veszélyeztetett szakmacsoportok áttekintése és egy új szakmajegyzék kialakítása után.

6. Újra megadjuk a 65 év feletti nyugdíjasok számára az ingyenes utazás lehetőségét.

7. A nyugdíjas szervezetek bevonásával újra szervezzük az Idősügyi Tanácsot, mert érdemi egyeztetésekre van szükség minden időseket érintő kérdésben, s vállaljuk az Idősügyi Stratégia végrehajtását.

8. Szociális temetés helyett, kegyeleti járandóságot biztosítunk a rászorultak részére.

9. Továbbra is biztosítjuk a nők 40 éves jogosultsági idővel való nyugdíjba vonulását.

10. Növeljük a méltányossági nyugdíjemelésre és a közgyógyellátásra biztosított összeget.

11. Azonnal megszüntetjük a volt fegyveres testületi tagok ellátását terhelő, jogilag és más szempontból is alaptalan, célzott és speciális adóztatását.

12. Ismét bevezetjük a nyugdíjprémiumot annak érdekében, hogy a gazdaság növekvő teljesítményéből az idősek is részesüljenek. Így a nyugdíjak nem csak a vásárló értéküket őrzik meg, hanem reálértékben is növekedni fognak.” 

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. szeptember 25. 16:53
Korózs akár 24 pontot össze állíhat ,ismerjük már a szocik hogyan harcolnak a nyugdíjasokért ,választás előtt kánaánt dupla nyugdíjat ,nyugalmas megélhetést igérnek ,nyernek mindent elvesznek ,csali a horogra a nyugdijas 12 pont,,hiteltelen szocik bármit igérnek az hazugság,volt 8 év bizony a nyugdijasok egy része macskatápon élt megfagytak ,gyógyret nem tudták kiváltani ,csak erről hallgat az mszp brancs,
megrokkant
2013. szeptember 25. 16:52
Inkább hiszek az igéretbe Korozs Lajosnak, semmint ennek a királynak képzelt alaknak és bandájának. De ha nem igérgetne senki semmit sem, utálatból én az biztos, hogy semmi féle fideszes bérencre nem szavazok. Igy van ez mindenkinél akiknek ez a banda az érdekeit sértette. Ne ,hogy már meg is dicsérjem őket. Arra lennék kiváncsi, ha hatalomba maradnának meddig játszanának el a rezsicsökkentésükkel. Úgy felrugnák O.V.-ék mint azokat az igéreteket amivel beetették 2010-be a birka magyar népet.
Fülig Jimmy
2013. szeptember 25. 16:48
Korózs rendszeresen szoptassa a narancs adminisztrációt,azok meg csak lapítanak,mert mindig az derül ki,hogy nem értenek semmihez csak hazudoznak!Fityusznak volt 3 éve hogy valamit virítson,jelekből olvasó igéreteikkel meg tele van a padlás.Tanárok most jönnek rá nemsoká,mit ée a fityusz bármely igérete,szart se.
megrokkant
2013. szeptember 25. 16:44
Az aki nem volt rokkantnyugdijas nem tudja, hogy O.V. és bandája mit müvelt a 2011 decemberébe bevezetett törvényével. Utána ,hogy igazolják magukat elkezdtek csalozni stb. Ha volt is ilyen azt nem lehet a vissza rendelt közel 200000fő rokkantnyugdijasra ráfogni. O.V. a volt jobb keze (most már NMB elnők már előre kijelentette ,mielőtt a hülye törvényüket behozták, hogy 150000főt a rokkantakból vissza kell vezetni a munkába. Akkor még orvosi bizotságosdi felül vizsgálat az ő feltételük szerint nem is létezett. De hát mit is várjon az ember olyan alakoktól akik soha életükbe nem dolgoztak fizikai munkát. Az egyik ázsiázik, a másik meg átment orvos professzori (nem orvos, ha nem bankár) pötyös fenekülőbe. Itt minden valami szél tervről szól a többi csak duma és hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!