Menekültekkel szembeni tömegoszlatást gyakoroltak a honvédek

2015. október 09. 09:31

A menekültekkel szembeni tömegoszlatásra készítik fel a katonákat Kaposváron. A honvédeknek nem csak fizikai képzésen kell részt venniük, hanem pszichológiai és jogi oktatáson is.

2015. október 09. 09:31

Tömegkezelési eljárásokat gyakorolnak a katonák az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred kaposvári laktanyájában – derül ki a Honvédelem.hu videója. A katonák egymás ellen harcolva azt modellezik, hogy mi várhat rájuk az ország déli határszakaszain. A felkészítésen részt vesznek olyan katonák is, akik az utóbbi hónapokban Koszovóban készítették fel a helyi hatóságokat tömegoszlatásra.

A honvédek átfogó rendfenntartói képzést kapnak, mielőtt a déli határszakaszhoz vezénylik őket, ennek nem csak a fizikai képzés a része, hanem elméleti és pszichológiai tréningeken is részt kell venniük, hiszen a katonáknak sokszor fáradt, elcsigázott emberekkel kell a határon kapcsolatba lépni. A képzésen arra is külön hangsúlyt fektetnek, hogy a tömegben nők és gyerekek is lehetnek, akikre külön oda kell figyelni, valamint a tömegoszlatóknak éles helyzetben a hazai jogszabályokkal is tisztában kell lenniük.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. október 09. 23:53
Aztán élesben is ilyen keményen, srácok!
Strassnoff Ignác
2015. október 09. 17:10
Egy ponton helyesbíteném a cikket. Nincsenek honvédek. Orbánéknak nem tetszett a kifejezés, a magyar baka közkatona névre hallgat. Végül is érthető. A honvéd kifejezés 1848 környékéről származik, akkor meg ugye kik is voltak az ország vezetői? Kossuth, Széchenyi, stb.. Csupa liberális. Fúúújj...
Strassnoff Ignác
2015. október 09. 17:03
Elég, ha a gumibotot begyakorolják. Tekintve, hogy a magyar szerződéses katona jó, ha magyarul beszél folyékonyan, a szíriaiaknak meg elenyésző része kommunikál a nyelvünkön, így a társalgás nem túl esélyes.
Armuth
2015. október 09. 13:26
Magyar és négy évet élt német menekülttáborokban. Ezt írja: http://www.intervallum.hu Egy jó karikatúra is van ott Merkelről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!