Újra termel a timföldgyár

2010. október 15. 18:59

Újra üzemel a Mal Zrt. ajkai timföldgyára. A termelés péntek délután indulhatott el, miután a vállalat vezetői és az azt felügyelő szakemberek hosszasan egyeztettek. A gyár a tervek szerint négy nap alatt áll vissza az iszapömlés előtti termelési módra.

2010. október 15. 18:59

Péntek késő délután újraindult a termelés az ajkai timföldgyárban. Az üzemeltető Mal Zrt.-t felügyelő szakemberek hiánypótlásra szólították fel a vállalat vezetőségét, ezért nem tudták tartani az eredeti határidőt - közölte Petróczi Tímea, a cég felügyeletére kinevezett katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője. A termelés várhatóan négy nap alatt tér vissza a katasztrófa előtti menetbe.

A gyár több mint 1100 alkalmazottja 11 napja nem vehette fel a munkát, miután átszakadt a kolontári vörösiszap-tározó. A termelés közben keletkező mellékterméket mostantól egy új, eddig kihasználatlan kazettába irányítják. Miután az országgyűlési képviselők hétfőn elfogadták az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást, kormánybiztosként Bakondi György hatáskörébe került a Mal Zrt. teljes körű felügyelete.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. október 16. 14:57
Felelőtlenség újra inditani ezt a ökölógiai katasztrófát okozó gyárat. Én csak akkor adnék engedélyt, ha átállnának vörösfesték gyártásra. Ebből az iszap rengetegből a félvilágot elláthatnák vörösfestékkel, föleg Oroszország nagyfelvásárló lenne.
gabuci
2010. október 16. 00:16
Azt mondja meg nekem valaki, hogy egy magáncég saját tulajdonú telepén mi a f*-t keres az állam embere, aki még dirigál is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!