Vörösiszap: Magyarország hibázott

2011. január 12. 20:14

Az Európai Bizottság szerint a vörösiszapot veszélyes hulladékká kellett volna nyilvánítani. A szervezet ugyanakkor elismeri Magyarország gyors és határozott fellépését.

2011. január 12. 20:14

Az Európai Bizottság szerint Magyarország hibázott 2010 őszén, amikor nem minősítette veszélyes hulladékká a vörösiszapot. A bizottság ugyanakkor elismerte: a magyar kormány goyrsan és határozottan reagált a problémára.

Joe Hennon, az EB szóvivője közölte: egyelőre nincs szó arról, hogy hazánk ellen bizottsági jogsértési eljárást indítsanak. A szervezet szerint szükség van a Mal Zrt. részére kibocsátott engedély vizsgálatára is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kunciaan
2011. január 13. 10:24
Pontosítsunk! Nem magyarország hibázott, bár kifelé úgy látszik. A fletó köré tömörülő aluminium mszmp-s oligarhia hibázot, bakonyiböszméék voltak többek között a hibák haszonélvezői. A maszoposok, szadeszesek által végzetesen elnyomott, politikailag, gazdaságilag megzsarolt szakhatóságok hibáztak.
bmucsai
2011. január 13. 06:56
Na most ugye van a milliárdos nagy vállalat, meg a "hatóság". A vállalat azt mondja MEGVESZLEK. És megveszi. Hiába mondja Macska Jancsi, hogy ez veszélyes anyag és nem írja alá, legfeljebb kirúgják, esetleg megbüntetik mint a meteorológust a vihar miatt. Na ezért kell börtönbe kerülni a MAL vezetőinek, a hatalom felelőssége okán. És Gyurcsány(i) Ferencnek is börtönben a helye 2006 október 23-a okán. Mert a hatalom csúcsán elég egy mondat: "Hozdd el azt az embert Szudánból". És haza hozzák. Ezt a mondatot nem kell leírni, csak kimondani. Ennyi. 2006-ban is mondott egy mondatot Gyurcsány(i) Ferenc valakinek, és megtörtént ami megtörtént. Ezért is (!) börtönben a helye!
Szélhámló
2011. január 12. 21:20
Már csak az a kérdés, hogy ki nyilvánította nem veszélyes anyaggá.
drieno
2011. január 12. 20:24
ha átnézték volna a törvényeket, látták volna, hogy a megadott keretek között is lehetőség lett volna veszélyes hulladékká nyilvánítani a vörösi szapot, hiszen az a vörös iszap, amelyik ennek a technológiának a végén van, nem egyezik meg az eu által vörös iszapként aposztrofált, vizes , lúgot egyáltalán nem tartalmazó vörös iszappal de: 1. a minősítés és a bevallás dolga a termelőé, 2. a hatóságnak igenis feladata lett volna ennek az ellenőrzése, de a területileg illetékes környezetvédelmi hatóság nem tette meg.... és az hagyján, de még később se mértek rendesen a magyar hatóságok! amikor a greenpeace megmérette a méreganyagok jelenlétét az árkokban, akkor is süketeltek, és teljesen blőd eredményeket mutattak ki első körben! amíg az osztrák hatósági labor mérési módszere és eredménye nyilvánosságra nem került, tartották magukat a hülyeségükhöz, csak az után korrigáltak... naná hogy szükséges a mal zrt engedélyének felülvizsgálata, hiszen szó sem esik benne se veszélyes technológiáról, se veszélyes anyag felhasználásról, se a technológiából távozó veszélyes anyagról - holott lennie kéne, mert a marólúg veszélyes anyag..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!