MSZP: Schmitt legyen ellensúly

2011. március 08. 14:27

A szocialisták arra kérik a köztársasági elnököt, hogy kérjen előzetes normakontrollt a semmisségi törvényről.

2011. március 08. 14:27

A köztársasági elnökhöz fordult az MSZP. A párt azt szeretné, hogy Schmitt Pál kérjen előzetes normakontrollt a semmisségi törvényről. Bárándy Gergely közölte: szeretnék, ha Schmitt nem írná alá a jogszabályt, „egyszer próbáljon meg ellensúly lenni” az államfő. Elmondta azt is, hogy ha ez nem történik meg, akkor az MSZP fordul az Alkotmánybírósághoz. A politikus szerint a jogszabály súlyosan sérti a hatalmi ágak megosztásának elvét.

Harangozó Tamás arról beszélt, hogy azért kérték a név szerinti szavazást a törvényről, mert meggyőződésük szerint fognak még szégyenpadon ülni a jogszabály támogatói.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2011. március 08. 18:51
A K.E.nek nem ellensúlynak kell lennie, hanem elfogulatlannak.
Petrov
2011. március 08. 17:39
"A politikus szerint a jogszabály súlyosan sérti a hatalmi ágak megosztásának elvét." Na, honnan van a következő idézet: "A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja" - hol van az leírva, hogy bíróság felette áll a népnek és az általa választott képviselőknek? Hol van az leírva, hogy a bírók szabadon önkényeskedhetnek? És legfőképpen hogy jön Harangozó "Senkiházi" Tamás a népfelség elvének a semmibe vételéhez?
honphibu
2011. március 08. 16:23
Hát éppenséggel ellensúlynak éppen jó lenne! Kössük fel, aztán legalább lehet vele vizet húzni a gémeskútból!
Juggernaut
2011. március 08. 15:34
"Harangozó Tamás arról beszélt, hogy azért kérték a név szerinti szavazást a törvényről, mert meggyőződésük szerint fognak még szégyenpadon ülni a jogszabály támogatói." Nyilatkozik hülyeséget... Harangozó Tamás azt sem tudja, hogy mi a szégyen, nemhogy a szégyenpad. Eddig fel sem ismerte, hogy min ücsörgött eddig ez a marha barma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!