Hunvald-ügy: fideszes szálról beszélt a tanú

2011. szeptember 13. 17:36

A helyi SZDSZ és Fidesz közötti szóbeli háttér-megállapodásról beszélt a Hunvald-per keddi tárgyalásán a vád tanúja.

2011. szeptember 13. 17:36

Nagy György az erzsébetvárosi ingatlanügyek keddi tárgyalásán arról beszélt, hogy Gál György, az erzsébetvárosi gazdasági bizottság SZDSZ-es elnökének akarata érvényesült a VII. kerületben, az SZDSZ és a Fidesz között pedig szóbeli háttér-megállapodás volt az ingatlanügyletekre vonatkozóan. Gyakran előfordult, hogy a szavazásokról hiányzott egy-két szocialista képviselő, így az SZDSZ és a Fidesz együtt már többségben volt.

Mint ismert, Czibula Csaba fideszes képviselő is gyanúsított az ügyben, de az eljárás kezdetén külföldre szökött. Nagy szerint a gazdasági bizottság előterjesztéseit a képviselő-testület 99 százalékban támogatta. „Czibula Csaba a pénz egy részét benyelte” - utalt a kenőpénzekre. Hozzátette: Gál adott a vesztegetési pénzből egyes önkormányzati képviselőknek. Arról is beszélt, hogy Lipcsey György volt tiszaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő Kékessy Georges Sándor befektető embere, strómanja volt. Ma mindketten vádlottak az ügyben.

Nagy György elmondta, hogy többen is tudtak a vesztegetési pénzről, és több befektetői kör is beszállt ezekbe az ügyletekbe. Megjegyezte, hogy volt olyan képviselő aki nem szavazta meg a kétes ügyeket és fel is szólalt ellenük. Nagy az ügy másodrendű vádlottja, Hunvald György esetleges szerepére vonatkozóan nem tudott egyértelmű választ adni. Csak annyit mondott, hogy Hunvald polgármesterként tudhatott róluk, és aláírhatott egyes határozatokat.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 14. 07:55
"A helyi SZDSZ és Fidesz közötti szóbeli háttér-megállapodásról beszélt a Hunvald-per keddi tárgyalásán a vád tanúja. " Szánalmas mószerolási kísérlet. Ha igaz lenne, hol maradt a feljelentés? Ha igaz, akkor a tettestársnak is bűnhődnie kell!!! Nagyon jellegzetes ballibes gyakorlat, a másik fél rágalmazásával igyekszik másra terelni a gyanút. A tettes.
rakosi
2011. szeptember 13. 21:32
""A helyi SZDSZ és Fidesz közötti szóbeli háttér-megállapodásról beszélt a Hunvald-per keddi tárgyalásán a vád tanúja." Na ezért nem lesz elszámoltatás! A ventilátorba nem lehet beleszarni, mert az arcunkba csapja!
kukagyerek
2011. szeptember 13. 21:15
"A helyi SZDSZ és Fidesz közötti szóbeli háttér-megállapodásról beszélt a Hunvald-per keddi tárgyalásán a vád tanúja." Hol vagy Bobi, bántják a fineszt!
miloka
2011. szeptember 13. 21:03
Hoppá! Már megint ez a csúsztatás! 2006 nyaráig volt a Fidesz tagja és kilépett. Utána a Vállalkozók Pártjának kerületi elnöke volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!