Orbán: Törvényi szinten készen állunk

2011. december 13. 22:08

A miniszterelnök szerint az év végére törvényi szinten készen áll az a konstrukció, az az átszervezés, amelytől azt reméli, hogy Magyarország eléri kitűzött céljait. A 2012-es év feladata az új rendszerek bejáratása lesz - mondta Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén, amelyről a Hír TV tudósított.

2011. december 13. 22:08

Orbán Viktor kedden a Széll Kálmán Alapítvány zártkörű rendezvényén elmondta, a mostani változások a társadalmi alrendszerek átszervezése szempontjából nagyobb léptékűek ahhoz képest, ami a rendszerváltáskor történt velük. „Az a konstrukció, az az építmény, amelytől azt reméljük, hogy Magyarország eléri a kitűzött célokat, a törvények szintjén készen áll ennek az évnek a végéig. A 2012-es évben az a feladat, hogy bejárassuk” - közölte. Példaként elmondta, könnyebb dolog egy új köznevelési törvényt megalkotni, mint a szeptembertől induló új tanévben a lehető legkisebb konfliktussal bejáratni azt.

A Hír TV esti beszámolójában elhangzott: a miniszterelnök szerint Magyarországnak továbbra is saját gazdasági és politikai stratégiát kell alkalmaznia. „Növekedési stratégiát kell üzembe helyeznünk, amely a magyar sajátosságokra és erőforrásokra épül. Lehet, hogy valakinek csalódást fogok okozni, de az a véleményem, hogy ma nincs nemzetközi növekedési stratégia, csak nemzeti növekedési stratégiák vannak” - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szólt arról is, hogy 2011-ben 1.280 milliárd forintot „hagytunk kint a vállalkozóknál, a gazdaságban és a családoknál”.

A miniszterelnök úgy véli, az ország 2012-ben elkerülheti a recessziót, 2013-ban pedig a konszolidáció éve következhet.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TCmATIC
2011. december 14. 07:15
Ezek szerint a családtagok, rokonság, barátok már elfoglalták a nekik szánt helyeket. TokaVikiből árad az elmebetegek magabiztossága.
ellenálló
2011. december 14. 06:32
ja..és éljen az ebadó, a dugódíj, a +30% gk tulajokra rótt sarc, az ingatlanadó, az általános úthasználati díj, az emelt és dinamikájától megfosztott autópálya díjszabás..van még, de ennyi is elég!
nagyjózsef
2011. december 14. 06:28
Orbán programja 2012-ttől: az IMF feltétel nélküli kiszolgálása. Megszorítások jönnek.
ellenálló
2011. december 14. 06:28
Mikor lesz már olyan vezetés, ami érti, hogy a tehenek maguktól is hazatalálnak? Nem kell állandóan kézzel baszakodni a gazdaságon. Az nagyon jól tudja mit kell csinálnia, csak hagyni kéne végre a helyett, hogy egy szekérderéknyi megalomán beszarikutya "én is mondtam valamit" elképzelését ráöntik a már amúgy is szaros fejünkre! A világ változik, természetesen igazodni kell hozzá, de nem okos dolog minden héten másik rendet, majd kisvártatva annak cáfolatát megalkotni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!