Pert vesztett Gubcsi Lajos

2012. január 26. 14:33

Felmentette a bíróság az Index újságíróját, Spirk Józsefet abban a büntetőeljárásban, amit Gubcsi Lajos indított a Honvédelmi takarítónők Gubcsi Lajos házában című cikk miatt.

2012. január 26. 14:33
A HM Zrinyi Média Kft. egykori ügyvezető igazgatója, Gubcsi aljas indokból elkövetett, jelentős vagyoni kárt okozó nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűntettének vádjával indított eljárást az Index újságírója, Spirk József ellen a Honvédelmi takarítónők Gubcsi Lajos házában című cikk miatt. Az írásban egyebek mellett az szerepelt, hogy „az Orbán-rajongóvá átvedlett egykori KISZ KB-tag ... teljesen családi használatra hangolta át a Honvédelmi Minisztérium százszázalékos tulajdonában levő céget”, valamint, hogy az állami kft. „Gubcsi munkái körül forog”, „két könyvét is kiadták több ezer példányban”.
 
A III. kerületi bíróság tanúmeghallgatások és dokumentumok alapján arra jutott, hogy Gubcsi cégvezetői munkáját rendszeresen összekeverte írói tevékenységével. A tanúk szerint gyermekei is gyakori vendégek voltak a honvédelmi objektumban. A jogerős ítélet szerint nem túlzó azt állítani, hogy Gubcsi családi vállalkozássá változtatta a Zrinyi Médiát. A bíróság egyetértett Spirk TASZ-os ügyvédjének, Fazekas Tamásnak érvelésével is, amely szerint a cikkben szereplő kijelentések büntetőjogi szempontból nem értékelhetőek. A bíróság felmentette Spirk Józsefet – írja az Index.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2012. január 26. 15:28
Látom, megszűnt a független igazságszolgáétatás. Vagy mégsem ?
El Topo
2012. január 26. 15:23
Na és most mivel foglalkozik ez a drága ember? Csak kapott valami zsíros stallumot? Mert a fideszt ismerve nem hinném, hogy kirúgása óta otthon sír a befizetetlen csekkek fölött.
rogananti
2012. január 26. 15:21
Ez már nem az mszmp lajos, most már mások a módszerek, bár az irány ugyanaz. ez már a fidesz.
vizipipa
2012. január 26. 15:17
Gubcsinak 3 ismertté vált dobása volt mielőtt dobták. Nem lehetett volna az első után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!