Védi az adósok adatait Péterfalvi

2012. február 21. 13:31

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint interneten nem közzétehető a helyi adósok listája.

2012. február 21. 13:31

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint interneten nem lehet közzétenni a helyi adósok listáját, azt csak a helyben szokásos módon, például a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján hozhatják nyilvánosságra. Péterfalvi Attila közleményében felszólította az önkormányzati adóhatóságokat, hogy az adóval tartozó magánszemélyek személyes adatait távolítsák el honlapjukról, és a jövőben is tartózkodjanak az internetes közzétételtől.

A hatóság elnöke arra is felhívta a jegyzők figyelmét, a „szerencsés megoldásnak” azt tartaná, ha a közzétételt megelőzően megfelelő türelmi időt biztosítanának az állampolgároknak arra, hogy tartozásukat – annak esetleges átütemezését is lehetővé téve – rendezhessék.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. február 21. 20:01
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/02/21/19/Jegyzo_torvenyesen_tettek_kozze_a_miskolci_adosok_nevsorat.aspx?source=hirkereso Az igazat a tiszta igazat a teljes igazságot. A cikk a mandin csak a felét tartalmazza.
kjkj945
2012. február 21. 19:30
Ki kell doboltatni a kisbíróval. Ha nem teszik közzé, akkor sérül az információ szabadság. Ezt a hatóság elnökének illene tudnia.
drkovax
2012. február 21. 15:08
És mi van, ha a "helyben szokásos mód", az önkormányzat honlapja és nem faliújsággal, hanem egy az önkormányzati ügyfeles folyosóra kirakott pc-vel oldják meg a nyilvánosságra hozatalt ? Értem én, hogy mit mond PA, de efölött rövidesen elszalad az idő ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!